jom follow

Wednesday, November 19, 2008

till death do us part ....

wah!!! kalau baca header tu cam poyo jek ... mesti ingat citer aku laki bini .... tak pun ..... sbnrnya entry ni pasal best frens aku .... the bestest (ada ke word ni?!?) & dearest in the whole wide world ... gitu le betapa aku sayang kat dorang ni.

kami dah kawan since zaman skolah lagi ... satu skolah, lain2 kelas ... tapi jadik lebih rapat start form 3 kot kalau tak silap aku la .... lama dah ni (nampak sgt aku dah kertu!!!) modus operandi jenayah kat skolah pun lebih kurang je ... ekekekeke .... bodo je bila ingat balik. mcm2 kenangan aku ada ngan dorang ni ... baik, buruk, gelak, sedih suma ada .... yg penting kitaorg still keep in touch sampai skang.



ni mona ... ngah sebok nk touch pasal tau aku nk amik gambar letak lam blog


dah siap touch up ... kontrol ayu ngan rambut baru ala cher dia tu (aku pinjam statement hubby dia)


ni imah tapi kitaorg tak panggil dia ngan nama imah ... dia ada nickname lain yg spesel ...pun ngah kontrol ayu pasal masa ni dia mulut dia ngah dok mengunyah ratah cumi2 bakar aka sotong bakar ...



anw, smlm kebetulan dua2 kawan aku ni ada kat kl ... jadik kami amik kesempatan ni utk meet up ... catch up things and what not ... time is treasure bila aku ada ngan dorang ni ... pasalnya bukan senang aku boleh jumpa dua2 skali. apa taknya, mona sbg seorg stewardess terhormat stay nun jauh di dubai .... imah lak dok kat bali nun ... thn ni baru 2 kali (termasuk yg ni) kami get together bertiga, cuma kali ni ada hubbies ngekor ... ciss!!!!

btw, venue kitaorg smlm MAPS (my asam pedas shop) by linda onn ... senang & dekat, nk balik umah pun kejap je .... aku as usual yg keje opis hour ni dtg lambat sket ...



adrian ... mona's hubby, future succesful businesmen ... pasal tak berenti ngan h/p dia ... ada je call masuk, tak pun dia sebok buat call ... ada gaya la ... lagi2 ngan tongkat ajaib tu (kes kaki injured kena paku masa gi fishing) ... anw, jgn lupa ngan proposal aku smlm oke ... :)

and of course ... my hubby ... ngan pose maut ala samseng nk carik pasal .... dah panjang rambut u tu yang ... tak kenan tul i ... gi le potong cepat..


so far sepanjang kami berkawan ni tak pernah lah pulak kami bergado ... jap.... ada ke??!?? tak penah rasanya ... seingat aku la ... tapi laser light2 tu selalu le, tak pernah simpan lam ati pun ... sesungguhnya aku tau korang marah sbb sayang kat aku ... ekekekeke ... matilah perasan ... tapi mmg betul kan ... korang sayang aku?!?? kalau org kata susah nk carik kwn susah dan senang ... tapi aku tak risau, dorang ni lah kawan susah senang aku ... walaupun jarak masing2 jauh but somehow i feel close to them.

they always around when i need them, and the beauty having them as my frens is ... i can be my own self, i can do watever i want, always make me proud of myself, they can even tell me anything straight to my face tanpa membuat aku kecik ati and vice versa, apa pun bagi aku in a relationship, honesty & trust is most important ... and that is what we've been doing for the past years.



imah & me ...

mona & imah ... mona ko dah rupa jepun buat rambut camtu ... harajuku girl gitu

mona, imah & me ...

gambar yg blur & tak jadi, konon2 nk buat pandang tmpt lain .. thnks to mr photographer yg menggigil aka laki aku

kitaorg lagi skali ... wooii korang!!! bila aku tgk gambo ni ... aku gak ttp nmpak xl kan ... menci tau!!!!


to both of u, i am honored & proud to have u as my dear fren, thru thick & thin korang gak tmpt aku ngadu, thnks 4 everything yg korang dah buat utk aku selama ni ... i really really appreciate it, aku dah anggap korang cam adik beradik aku pun ... mintak dipanjangkan jodoh kita ... so that we'll be friends hingga ke akhir hayat ... amin!!!

4 comments:

ita.itu said...

wah sakan borak ek ngan best friend..best siot hubby pun join skali..sporting lg

AQisH said...

setuju dgn ayat u ni "in a relationship, honesty & trust is most important" mmg itupun yg penting dlm hub. sesama kwn ni kan..i paling pantang back stabber..tak suka kalu, ckp dpn² at least kita tau kelemahan kita..jgn dok mengadu domba ngan org lain kan..baru ler dinamakan sahabat sejati toi tak;-) anyway i doakan semoga berkekalan hub. kalian..amin..

Mummy Cool said...

amin! bertuah dapat kawan lama cam gitu kan...
kawan2 skrg ni banyak yang hipokrit.. tu yang risau sikit tu.. depan lain belakang lain....
wahh ur hubby sporting kan join d club...

Asz said...

ita : sesekali ada can .. apalagi ... gunakan kesempatan yg ada ... alhamdullillah, hubby aku mmg sporting.

aqish: tq beb .. i rasa sape2 pun tak suka back stabber, kadang2 tak paham sesetengah org ni .. nk berkawan tapi tak ikhlas ... yelah pun, rambut sama itam tapi ati lain2 kan ...

mummy : mmg susah nk dpt kwn gitu mummy ... selalunya ramai yg bermuka2, kalau tak suka ckp dpn2 kurang2 kita tau dia ikhlas kan ... my hubby mmg sporting, boleh bwk ke mana2 ... pasal tu i kawin ngan dia ... hehehehe