jom follow

Wednesday, May 4, 2011

Stem cells ...new hopes for a better life ... InsyaAllah


As-Salam

Hari ni rasa terpanggil utk berkongsi cerita pasal ammar ...sejak kebelakangan ni nampak banyak perubahan positif pada ammar ...Alhamdulillah syukur sgt2 ...x terkata, no words can describe exactly betapa happynyer hati kami melihat keletah ammar sekarang ...mungkin bagi org lain apa yg bakal aku ceritakan nih hanyalah cerita biasa ataupon mungkin ada yg akan beranggapan xde apa yg nk dibanggakan sgt ...tp bg kami suami isteri, perubahan serta pencapaian ammar ni sesuatu yg amat bermakna buat kami sekeluarga ...

Semua ni bermula sejak aku bg ammar makan stemcell enhancer supplement baru2 nih (16/4/2011) ...aku mmg agak familiar ngan stem cell nih coz i did a lot of reading on this ...aku pon penah tanya pendapat beberapa doc pakar pasal kebaikan stem cell nih esp utk anak2 special ...kebetulan ada doc pernah approach dan offer aku good price kalau aku nk buat utk ammar ...tp good price dia xlah good sgt pon ...giler nak mampos mahalnyer ...rm32,000 for one course!!! (utk nmpak keberkesanan kurang2 after 3 sesi, somebody told me that coz dia buat utk anak dia) ...imagine rm32,000 x 3 = rm96,000 ...Sumpah aku x mampu!!! Dan sumbernyer, embryonic from rabbit/sheep ... anw, from my reading, byk kebaikan stem cellnih x kira dari mana sumbernyer, fungsi adalah sama ... it helps to cure chronic disease such as cancer, diabetes, stroke dan macam2 lagi ...org yg lumpuh pon boleh berjalan semula setelah mengamalkan stem cells as it helps the nerve system ...

Tapi itu citer 3 thn lepas, rupanyer dalam jangkamasa 3 thn byk perkembangan ttg stem cells nih ...more improved dan ada options yg lebih murah ...jauh lebih murah dari harga puluh2 ribu dulu tu ...skang ada dlm bentuk kapsul, no drugs, organic dan yg plg penting halal coz sumbernyer dari tumbuhan ...harga pon boleh tahan gak (bg aku yg pendapatan x menentu nih) ...sebotol rm260, 90 kapsul ...

Baru 3 minggu tp dah nampak kesan pada ammar ...

1. Ammar lebih fokus sekarang - sampaikan therapist kat hukm pon bg good remarks pasal ammar ...kalau dulu ammar bertahan buat aktiviti ngan therapist paling lama pon 2-3 minit je ...dah ler tu kalau suruh buat aktiviti langsung xmo bg kerjasama ...nk kena paksa barulah nk buat, itupon buat main2 je atau pon dia nanges ...Alhamdulillah minggu lepas ammar bertahan selama 5 minit dan menunjukkan minat utk buat aktiviti tu sume ... Kat umah plak dulu, utk buat ammar duduk diam walau seminit esp bila nk ajar ammar mmg sgt susah ...selalunyer bila bukak buku atau puzzle ammar awal2 dah angkat kaki dan buat benda lain ...mmg at times aku sendiri rasa sungguh tercabar ngan kelakuan ammar ...skang nih mau gak dia tgk pada buku, puzzle atau flashcard yg aku tunjuk pada dia ...

2. Dari segi speech pon byk kemajuan - doc penah bgtau aku tahun lepas yg speech ammar sgt ketinggalan, salah satu sebab utama adalah ammar's hearing loss adalah 50% utk kedua2 belah telinga ...so adalah sgt sukar utk ammar menyebut setiap perkataan yg diajar padanya dengan betol ...tp sejak 2 minggu kebelakangan nih ammar ringan mulut sgt2 ...kali pertama kami perasan masa beli brg dapur kat tesco 2 minggu lepas ...sudah menjadi kebiasaan bila beli brg basah kat tesco tu abah ammar akan bwk ammar tgk ikan2 hidup dlm aquarium kat situ sambil sebut fish ...without fail, tanpa jemu abah akan sebut fish dengan harapan satu hari nanti ammar akan mengajuk perkataan fish ...dengan izinNya ammar sebut 'ish' ....walaupon bunyik huruf f hilang tp yg penting kami tau ammar sbnrnyer nk sebut fish sbb berulang kali dia sebut 'ish' sambil tunjuk ke arah ikan2 yg berenang2 dlm aquarium tu sume ...sumpah masa tu aku rasa nk nanges kegembiraan, hubby pon nmpak sgt sebak terharu coz ammar ajuk perkataan fish dia ...masa tu Allah je yg tau betapa gembiranyer hati kami ...

3. Aku noticed memory ammar bertambah baik - kalau dulu amik masa sgt utk ajar ammar something coz dia bkn jenis yg fokus ...ammar dulu lebih dlm dunianyer sendiri ...since minggu lepas bila aku tanya dia pasal something dia akan cepat2 tunjuk ...contohnyer kalau dulu aku tanya mana mata, hidung, gigi sume ..suka2 dia je nk tunjuk mana ...sampai kadang aku yg confuse whether ammar ni btol2 faham tp saje menyakat aku (bila dia tunjuk suka2 dia) ataupon mmg ammar x tau dan x kenal mana mata, hidung dia sume ...anw, so far sejak minggu lepas, everytime aku tanya dia sume tu dia tunjuk bahagian yg btol ...dan yg paling buat aku terharu bila dia amik remote dan bagi kat adik aku sambil sebut 'mot' (remote) ...nk suruh tukar channel disney, dia nk tgk katun rupanyer ...happy happy happy sgt2 ... Hehehe

4. Dari segi kesihatan ammar pon nmpak ketara perubahan - bagi yg follow blog aku nih mesti ingt x lama dulu aku ada postkan video ammar tido x lena, mencungap x cukup nafas masa tido tiap2 malam wthout fail sejak november 2010 camtulah keadaannyer ... Alhamdulillah, dah seminggu lebih nih aku prasan ammar tido lena ...cuma sesekali dia bgn duduk (tp x mencungap) dan tido balik lena sampai pagi ...

Setakat ini, tulah sume perubahan pada ammar yg ketara kami dpt lihat ...oleh kerana stem cells ni boleh dikatakan boleh cure segala jenis penyakit, aku sendiri mencuba coz aku pon ada masalah kesihatan ...

Testimoni aku plak, Alhamdulillah dgn izinNya the last time aku pegi check up (last week), doc aku kata no surgery utk aku buat masa nih ..mmg aku lega, lapang dada rasa nyer ...pastu dah 10 thn aku nih astigmatism (rabun cahaya), last week aku gi check mata syukur sgt2 dua2 belah mata kiri dan kanan zero ...bkn tu je, suami, kwn2 & adik beradik dah tegur pasal complexion muka aku yg berbeza, nmpak lebih licin & anjal katanyer ...paling penting sugar level, bad cholesterol reading sume back to normal ...mmg Alhamdulillah sgt2 ... :))

Tapi aku dan ammar melalui healing crisis ...as for my part agak teruk, aku kena diarrhea yg bg aku paling teruk (seingt aku ler) yg membuatkan aku hilang 2 kg dlm masa 1 hari!! Ammar pon kena diarrhea, tp mild je ...setengah hari je pon ...pastu dah ok ...bak kata pepatah, no pain no gain ...but the results are superb!!



thank u to kak sariam yg memperkenalkan stemcell enhancer supplement nih pada kami


To be honest aku x sabar nk tgk perubahan seterusnyer pada ammar, walaupon baru hampir 3 minggu kami makan stemcell enhancer tu tp hasilnyer sgt memuaskan ... dan aku berharap sgt yg decision aku utk bg ammar cuba stemcell enhancer nih x sia2 ...so far nmpak sgt berbaloi setiap sen yg kulaburkan ...aku hope sgt2 lepas nih doc ckp ammar x payah surgery ...andai itu yg berlaku, aku dah bernazar utk bersedekah pada rumah ank2 yatim kat umah mak aku nun ...amin ya rabbalalamin


P/s : hari ni ammar sebut perkataan 'hanger' ...boleh kata setiap hari ammar akan sebut perkataan baru ...i am soooooooo very excited ...dan malam nih aku nk pegi dgr talk pasal stem cells ..luv this product and i want to know more about this product serta dgr testimoni2 dr pesakit2 kronik yg lain ... ;)



10 comments:

Amiizaa2001 said...

salamss as, sangat2 terharu..moga ammar dikurniakan kesihatan yg lebih sempurna, amin amin :)

Nurul Hazira Razali said...

alhamdullillah...berkat kesabaran dan usaha akak..Allah itu ada dan insyaallah Dia makbulkan setiap doa akak dalam setiap usaha ....amin

mamasoffy said...

Salam...

Selama ini saya adalah silent reader blog Asz...saya tumpang gembira..walaupun bukan siapa2 bagi Asz n Ammar, tapi hati macam dirobek2 bila tengok video ammar tidur tercungap2...tapi, syukur sangat2...hari ini Asz ceritakan perubahan pada Ammar..sangat2 teruja bila mendengarnya..Teruskan berusaha..Moga ALLAH Azza Wajalla memudahkan segalanya....

Sal said...

Syukur alhamdulillah....
Seronok dgr citer perkembangan yg positif psl Ammar. Sentiasa berdoa & berusaha, Azs....

I'll support u all the way....

Bicara hati ibu aisya said...

Alhamdulillah..
Excited lak ayu baca pasal stemcell nih.Kat mana yer nak dapatkannya?macam berminat nak try pada aisya..

Ammar pun ada masalah hearing yer??

Azma said...

Aszzzzz..akak rasa nak menjerit baca entry Asz kali ni..bestnyeee.. akak nak jugakkkkk..hehe..over tu la..

Betulll ni, akak nak jugak. Camne akak nak dptkan ye..

Asz said...

Amiza, nurul, mamasoffy & sal ...thnk u so much for ur endless support ...sungguh pon ada diantara kita x penah bersua muka tp keikhlasan korang sume mendoakan utk ammar amatlah dihargai ...wish to meet all of u satu hari nanti ...take care ladies ..*hugs

Ibu aisya & kak azma ..ibu aisya, ammar mmg ada hearing problem ...sepatotnyer kena masuk grommet tube pada dua2 belah telinga ammar tp atas sbb x dpt dielakkan,prosedur tu kena postpone bulan 7 nanti ... produk nih sgt menarik, saya pon x berani nk bg testimoni kalau saya sendiri x cuba ...tp Alhamdulillah, dgn izinNya dlm masa 3 minggu dah nmpak result yg memberangsangkan ...anw, boleh call saya utk dptkan produk nih ...012-2455215 ...:))

zatil said...

Alhamdulillah..setiap ikhtiar ada ganjarannya..

Hope Ammar bertambah2 sihat!!!

noor said...

almahdulillah...ni la first time baca post asz pasal ammar yg menggembirakan...berkat kasih sayang ibu yg tak berbelah bagi....

fazidah mohd saad said...

salam Asz, akak pon mkn supplement ni, alhamdullillah memang berkesan utk cancer pydara, harga 220rgt kalu member lg murah185rgt boleh layari www.healthstation.stemtechbiz.com ata call 0123836647 kfazi