jom follow

Saturday, March 14, 2009

MOM OF THE YEAR ...


mmm .... kena tag lagi! kali ni from miloais lak ... mekasih byk2 coz bg aku award "Mom of the year" nih ... ala2 award ibu mithali ke nok?? layak ke mek nok?!?? hehehe .. ;p

anw, tak yah le aku nk merepek meraban lagi ... straight to the point je lah eh ...

The rules are:

1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom). Once you have written it down, you are no longer allowed to feel bad. Remember you are a good mom!

2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.

3. Send this to 5 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.



1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom). Once you have written it down, you are no longer allowed to feel bad. Remember you are a good mom!
mmmm ... awful thing eh ... aku rasa ada byk, but one thing yg paling dan slalu wat aku feel guilty is when aku terpaksa guna kekerasan utk ajar anak. kengkadang bila situation camni timbul aku slalu rasa, anak2 takkan paham apa yg aku buat .. maybe dorang akan benci aku ... maybe gak dorang akan rasa aku tak sayang dorang ... but demi Allah, aku just being a typical parent yg protective and try to ajar my children even when aku terpaksa 'naik tgn' once in a while.

pada yg ada anak2 teenager, i trust they will understand my situation better, coz kids these days ... when u tell nicely & nasihat, they always challenge ur kesabaran ngan amik kesempatan and take things for granted ... pastu bila dah wat salah tak pernah nk berubah dan terus2 buat the same mistake again ...then, kalau dah repeatedly telling the same thing over and over and over again nasihat elok2 pun tak jalan ... kesabaran sesape pun bole tercabar kan ...

aku slalu ckp ngan diri aku ... (as an attempt to console myself)... when the kids dah grown up nanti, dah kawen and ada anak, they will understand ... i really hope that to happen!

2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.
i hv 2 biological sons ... yg keluar from my womb ....
muhammad adam danial
muhammad ammar danish

muhammad adam danial
my 1st precious, sgt manja ngan aku & nenek dia tapi degil dan cepat merajuk ... tak reti dok diam, ada je keje yg nk dibuatnyer ... obsses ngan toys esp bionicle & transformers, PS2 ngan computer games ... suka mkn nasik lemak, mee goreng dan western foods ... luuuuv yogurt drinks, vitagen, strawberry flavoured drink and a chocolate lover.

still nk tido ngan aku walaupun dah darjah 1 ... penyayang ... sgt prihatin ngan penampilan aku ... tak kedekut (tiap2 ari balik skolah kalau tak pensil, eraser tak pun ruler .... suma ilang pasal bagi kat kwn, tak agak2 sungguh!!!!) but suprisingly pandai menabung.

my lil' picasso, loves drawing & colouring too ... suka kalau aku buat lawak (yg betulnyer suka gelakkan aku) ... kalau gi mana2 dia lebih prefer aku yg drive (katanyer kalau abah yg drive, sampai lambat ... motif!!!) ... suka tolong aku memasak esp part pecah2 kan telur ...


muhammad ammar danish
my 2nd precious gift, suka main air ... suka warna2 yg outstanding, merah, kuning, oren ... luuuv music (any beat will do) ... pantang tgk org minum air, dia yg beria2 nk minum ... luv windy weather, dingin & nyaman ... suka wat muka geram, slalu ketawa & tersenyum manis ... suka kipas dan suka tgk kipas yg bergerak ... suka food yg manis2

suka dipeluk tak kira masa ... suka didukung ... suka kepalanyer diusap bila nk tido .... suka membebel tak tentu pasal ... suka toys yg berbunyi & berlampu2 ... suka lagu twinkle2 little star, old mcdonald, itsy bitsy spider ... bila dengar lagu je mula le terhenjut2 bdn tu ...

tak boleh dengar aku 'high notes' (bila aku jerit kat abg dia, dia yg nangis dulu) ... ... tak suka tido lam babycot, emotionally sensitive ... tak suka cuaca panas, kalau dia panas start le dia nyer grumpy, cranky segala pastu kulit dia start rashes immediately!!! (very sensitive) ... hates his physio session soooo much ... )


3. Send this to 5 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.
part nak tag org ni aku buntu, tak tau nk tag sape ... kang aku tag si nad kang ... dah sah2 le dia tak leh jawab, maklumle ... dia pun menghitung hari nk kawen .... camne nk wat tag aku pasal anak lak .... lain le kalau anak tekak bole di amik kira ... hehehehe

setelah ditimbang tara ... aku telah membuat keputusan utk tag kengkawan lain yg dah kawen serta punya anak & aku harap mereka2 yg aku tag kat bawah ni be a sport and do this tagging game ....

1) lisa
2) heze
3) sweetdarling
4) atikah
5) mummycool


p/s : aku tau ada yg tak suka tag game ni .... tapi takpelah, skali skala apa salahnyer ... wat je larr ... ;)

3 comments:

Alicia said...

tangggg yer...!

sWeETdARLinG said...

muahahahaha... aku dah wat!!! hooreyyy!!!!!

NaD said...

aikk baru perasan yang ni.. hehehe. nak tag bulehh...tapi qada' dulu sampai ada anak. ntah tahun bila ntahh.. hehehe