jom follow

Friday, March 13, 2009

we are shocked & sad ... :((


somebody called me last night ... he tried to reach my hubby's phone, tp tk berjwb... i was in the bathroom ... berdebar bila my phone lak yg ringing ... terdetik lam ati ... "sape lak call ngah mlm buta ni?!?" ... tak sedap ati, keluar bilik air immediately tgk ada missed call on my hp ... it was my ex-boss calling ... hmmm... hati dah mkn berdebar2 ... tak tau nape ...

then i checked my hubby's phone ... ada miss call gak, from the same person ... takmo kacau my hubby yg baru lena ... i call my ex-boss, ask him did he called me just now ... "yes" ... he said ... but i noticed something in his voice ... tak mcm slalu dia call aku ... bila dia sambung ayat dia ... "and i ada bad news" ... aku terus blank ... berdebar nk tunggu ayat seterusnyer ... "nape??" aku tanya dia ...

sambung dia ... "belatuk baru meninggal" ... aku terus terduduk ... mcm tak percaya apa yg aku dengar ... puzzled & shocked ... "muzani?!??" aku tanya balik pada dia ..."yes, muzani" ... jawabnyer ... "but why?? sakit apa?? kat mana skang ni?? ....bertalu2 aku tanya dia, maybe coz aku cam tak caya yg muzani dah takde .... :(
Justify Full
aku kejutkan hubby aku dari tido ... sambil menangis aku bagitau kat dia ...hubby aku terdiam, kaku, mengucap panjang .... innalillah ...dia cam tak caya aku bagitau dia berita tu ... dia lak call ex-boss aku, tanya details ...

arwah muzani ni was my hubby's housemate dari bujang sampailah masing2 dah berkawen ... then, both of them jadik housemate semula after masing2 dpt title 'dude' .... sampailah my hubby kawen ngan aku lak ... arwah yg aku kenal mmg slalu ketawa, such a wonderful & nice as a person ... jadik aku tak terkejut bila my hubby nmpak sgt sedih ... aku tau dia menangis ... but as a guy, dia takmo tunjuk sgt dpan aku ... so, mlm tadi aku ngan hubby tido lewat ... pasal mata masing2 tak leh lelap ... aku try to console him, tp hubby aku tak ckp byk ... dia byk diam dari berckp, so i tot i shud give him time to accept the fact that one of his dear fren dah pergi buat selamanya ... and to tell the truth, both of us r still in shock ... sampailah skang ....

marilah kita bersedekah Al-Fatihah utk arwah ... aku tau korang tak kenal ngan dia, tapi sbg saudara sesama Islam ... apalah salahnya ... buat sedikit pahala di pagi jumaat ni.

anw, semoga rohnya ditempatkan di kalangan org2 yg beriman ... amin!

4 comments:

YoYo said...

alFatihah.. Amin..
saba ea?? dari DIA kite datang kepada DIA kite kembali..

sWeEtdARLinG said...

alfatihah... tahziah buat keluarga beliau...

mmg sedih bila seorang yang pernah rapat ngan kita tiba2 meninggal...

AinZa said...

Al-fatihah...
semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org yang beriman....
amin....

Asz said...

thnk u all, just hope when the time comes for me ... utk pergi selamanya mengadap Ilahi, kalian akan mendoakan yg sama buatku ... amin!