jom follow

Friday, March 20, 2009

Ammar's Physio (Part 6) & O.T. (Part 2) ..

uishh!!! byk giler pic nk upload ... almaklumlah, aku combinekan utk physio & o.t. skali ... maunyer tak byk, kebetulan masa pegi dua2 session adalah kurang2 2-3 aktiviti yg dpt diselesaikan.

takmo byk citer lah ... meh le tgk pic2 ammar beraksi ... ;)

OCCUPATIONAL THERAPY - PART 2 (9.00-10.00 am 13/03/2009)

nk start session ... ammar dok usha sekeliling ...
utk kuatkan muscle pinggul & lutut ammar, kena wat camni ...
sblm dia menangis, therapist tu bg toy ... elok pulak dia teleng sebok nk menengok therapist tu ..
sambil wat exercise ... sambil main ...
ni lak utk kuatkan pinggang, latihan keseimbangan duduk ... umpan ngan toy gak ... elok diam .... alhamdullillah!!!
1st time ammar naik buai ... therapist ni kata, elok bwk ammar naik buaian ... for his coordination & balancing ... utk berjalan, this is very important
nanges lak ... gayat hape?!??
tak abis lagi nanges .. pujuk ngan car pun takmo ... dah merajuk pulak!!
nanges lagik ... tak berenti ... sakit ati pun iye kot ...

dah ammar asyik menanges je ... session pun dihentikan, takmo bagi dia penat pasal lepas o.t. session, ammar ada physio lak ... kul 10.30.


PHYSIO THERAPY - PART 6 (10.00-12.00 noon 13/03/2009)

sambil tunggu turn, aku duduk kan dia lam 'pond' ni ... excited ammar, pasal byk ball kaler red!
pastu duduk kan lak dia atas rubber poney ni ... sempat lagi posing ... hiks ;)
haaa ... ni pehal lak?!?? tetiba menganga jek ...
eksyen tul ngan "no hands" tuh ..
kemain suka lagi ... posing lagik!
kena baring lak ... sambil tu therapist tu exercisekan kaki ammar
isshhh!!! malas betul anak mommy sorang nih tau ... therapist tu soh ammar gerak ke depan dan duduk semula on his knee ... dia bantai wat tak tau, umpan ngan toy pun tak jalan ... alahai!
haaa ... malas sgt kan ... therapist tu paksa ammar soh berdiri ... malas punyer pasal dia bantai melalak!!
got no choic terpaksa amik play gym ni, kebetulan sama ngan play gym ammar kat umah ... happy le dia ... berpaut kat situ ... dia mmg suka play gym tuh ...
sambil2 berdiri tu, therapist betulkan posture ammar ... tak lama pun ... dpt buat sekejap je ... ammar dah start nanges .... kali ni pasal dia dah ngantuk

gitu gini kejap je masa berlalu ... ammar pun dah ngantuk nk tido ... tulah, bangun awal kemain ... kul 5.30 pagi dah jaga (reminder subuh) haruslah kul 12 tu dah tak tahan nk lelap sgt dah.

so, next appt is next week ... tapi tk dpt the same day ... physio dpt le next week, o.t. lak dpt bln april pasal penuh ...

4 comments:

hezesuze said...

mana taknye ngantuk...pagi laie dah bagun kan ammar...hehhe

pepun ammar kene teruskan jguak ek latihan tu...tuk kesihatan ammar gak...

NaD said...

bab yg muka buat dekk tu yg klakar. tergelak tgk. selamba je muka dia. hihihi.

Asz said...

hehehe ... dia mmg expert part2 wat muka dekkk nih... kalau dia takmo pandang jeritlah camne pun, jgn harap dia nk tgk ... sebelah mata pun tak nk ... tp kalau ada something yg dia suka ...bunyi sket je pun dia dah pandang beriya2 ... kengkadang geram gak bila camtu ...lagi time2 ngah wat therapy :)

Lily.Lulu said...

ammar makin sihat
that's good
Alhamdulillah

makin ceria tengok muka dia
;)