jom follow

Tuesday, December 2, 2008

sepagi di PSDM

last friday morning aku bwk ammar di PSDM sekalian ngan maid dan juga adik aku ... gigih aku masak pagi2 bagi dorang mkn pasal kena ada kat PSDM kul 9 pg takut lak dorang kelaparan. plan sebnrnya konon2 aku hantar je, petang sket aku amik le bwk balik ... alih2 aku terlepak almost 2 hours ... ni suma pasal melayan anak2 istimewa yg dah lama aku tak jumpa.

sebenarnya 2-3 sebelum tu staff PSDM call aku mintak kalau boleh bwk ammar ke situ, RTM buat shooting katanya, shooting apa ko jgn tanya ... aku pun tak tau, tak teringat nk tanya pun ...yg betulnya tak confirm lagi masa tu nk pegi ke tak...:)

anak2 gigih mempersembahkan dikir barat ... lupa lak nak amik pic cameraman yg very der kusyuk buat keje ...

ramai gak yg datang ari tu ... ramai yg aku tak pernah jumpa, esp parents. bagi yg tak tau, ammar dulu aku antar kat centre ni dari lepas pantang, tapi start bulan pose lepas bila condition worsen aku takmo take any risk maka aku amik maid utk jaga dia sahaja, lagi2 bila doc advise supaya aku kalau boleh hire somebody to take care of ammar sementara aku keluar bekerja, maybe environment kat centre ngan budak2 yg ramai berisiko lebih tinggi utk kena infection.




some of them datang ngan family members





ammar famous kat sini .. pasal dia paling baby skali kat situ, dah tu pulak skang makin bulat, mau tak suma org nk gomol2 dia ... tu ngah rilek atas bouncer ... pelik tgk org ramai sgt ...



anw, there are some familiar faces yg dah lama aku tak jumpa ... rindu nk layan anak2 ni, walaupun dorang down but u will be surprised dgn apa yg dorang boleh buat, even some of them gi skolah biasa .. :D



cikgu hafizah, ammar & fatini ... si ammar sebok nk tgk sapelah yg dok gomol dia nih!!!




fatini yg cheeky, terkejut aku masa mula2 jumpa dia ... mulut cam mak enon, keletah sgt, ada je dia nk ckp ... suka bila org amik gambar dia


aina (yg pakai tudung) ... sorang lagi tu tk tau apa nama dia ... sori ye syg, aunty lupa tanya nama ... aina ni kalau tak silap umur nk masuk 7 thn tapi dah pandai mengeja .. cam bdk normal gak kan ... tapi lorat sgt, cam mak enon .. cute jek ... :P


izzati ngah posing ... she's very polite, kalau jumpa org mesti bersalam ... eh ... aina pun camtu gak lah ... sama lak perangai dorang ni


haziq yg rajin ... ntah mana dia dpt penyapu tu ... ada hati nk nyapu ... bila tanya nk sapu buat apa, kata nya byk sampah habuk, kena seluar nk duduk tak leh ... pandai tul dia ...



kalau ikut kan ada lagi event, tapi aku tak leh tunggu, nk rushing gi opis .. itupun masa aku snap2 gambo2 ni suma RTM still lagi buat shooting kat tingkat atas ...

spttnya ada rombongan dari One World Hotel nak dtg ptg tu, tapi di batalkan pulak saat akhir, atas sebb yg aku sendiri tak pasti ...

3 comments:

mai said...

salamm...hi...sonok arr baca u punya blog...ble add dalam blog i x?...kalu senang singgah le kat blog i yang x seberapa tuu

AQisH said...

sayu jer hati tgk diorg nih..maklum sejak jd mak ni hati mudah tersentuh..apapun layan keletah diorg mmg bleh menghiburkan hati kan..

Asz said...

mai : salam kembali .. bole je nk add, i'll do da same k ... jgn memalu ... singgah selalu ..eh ... teringat lak restoran kat jb nun ... hiks!

aqish : mmg seronok ngan dorang ni ... tak kering gusi ngan telatah dorang .. really make my day :)