jom follow

Wednesday, December 17, 2008

sayang adik ..... mmmwahhh!!! :x

since ammar warded adam jarang2 dpt jumpa adik kesayangan dia ni ... only on weekend je dia boleh visit ammar sbb skang ni pun adam duduk umah mk aku. so, bila dia datang ... abis dia gomol adik ... yg adik lak bila jumpa abang tenung tk lepas .... mcm rindunya dia kat abang ... apa je yg abang dia buat dia tenung & pandang puas2 ... tersengih2 je kalau abang buat lawak .... mcm le kelakar sgt ... sampaikan bila org dukung dia pun tetap dia nk pandang abang.

abang ngah cium2 adik ... ntah apa lah yg adik dok tenung tu ...



tenung le sgt abg awak tu dik ... cam le ensem sgt si poyo tu !!!

abah ngah dukung ammar .... tetap sebok nk main ngan abang

last sunday masa kat spital sblm antar adam balik umah mak aku......

adam : mummy, boleh tak adam temankan mummy kat sini (spital)?

aku : adam nk tido sini?!?? nape?

adam : tak ... adam saje je ... adam rindu la kat ammar ... geram je ngan si kenit tu ... adam suka bau busuk masam dia tu ...

aku : dun worry, next week mesti ammar dah boleh balik, nnti adam boleh main puas2 ngan adik ... kat umah nenek kan adam kena gi tuisyen ... kan mummy janji kalau adam pandai belajar mummy belikan psp ...

adam : ala ... mummy ni ... waaaaa!! (adam start nangis, aku sian gak ngan dia tapi nk buat camne, mmg tak boleh) ... waaa!!! nk main ngan adik pun tak boleh ... kedekut!!!

aku : .... la la la (buat muka bodo je ... kang kalau di layan makin menjadi)

abah : adam meh sini (abah pujuk adam ... tak smpai 5 min dia dah ok, tak tau le apa yg abah goreng dia .. hiks) ...

tapi sblm balik tu dia bisik2 kat telinga adik (lupa lak aku nk snap pic dia masa tu) .... yg pasti adik dia tersengih2 je ... cam paham sgt ... sejuk perut bila tgk dorang camtu .. :)

3 comments:

Alicia said...

bdn tetap ko..debab je...yg penting dagu tu....botox tak botox..

Mummy Cool said...

alahai kasih sayang adik beradik ni memang cukup kuat.... bau busuk masam badan adik pun abang sanggup cium.. syahdu mummy bila tahu adam cakap macam gitu... semuga ammar cepat boleh balik umah ya yang...

Asz said...

lis: kali ni dia kat spital doc tak puasakan dia pun ... pecah rekod tul!! ni lah 1st time dia masuk spital tapi tak singgah icu ... lega tul aku!

mummy : kalau mummy syahdu ...sya pun sama .. lagi2 masa dia berbisik kat telinga adik dia tu ... tiba2 bergenang air mata saya masa tu ... tak taulah nape ... maybe sbb saya rasa happy kot tgk adam sygkan adik dia gitu skali.