jom follow

Thursday, December 4, 2008

suka ati ko le ....


kat kfc carrefour, klang

korang nmpak tu?!?? ada je benda ntah apa2 dia nk buat ... patut le masa aku sebok order food, dia pun sebok nyelit kat situ ... rupanya nk amik straw, mula2 aku perasan dia amik satu je ... tetiba laju je tgn dia menekan benda tu sampai keluar byk skali!

aku : adam ... buat apa amik straw byk2?!??
adam : takde ape ... saje je ... apsal mummy tanye?
aku : yelah .. yg nk minum mummy & adam je, buat ape amik byk2 ... nnt akak tu marah padan muka adam ...
adam : alaaaa ... tak nyer ... (sambil buat muka selamba kodok)
aku : eeiii ... suka ati lah ... kalau dia tanya sape yg kasi abis straw dia ... mummy tunjuk adam
adam : watever!!!

(masa ni confirm cubaan aku nk menakutkan adam tak menjadi, hasilnya aku yg sakit ati.. arrrgh!!!)

sambil leka aku berborak ngan hubby aku rupanya dia ngah gigih menyambung straw dia ... ingatkan nk buat apa ... nk jugak2 minum pakai straw yg panjang ciptaan dia ni ... suka ati ko le dam ... kalau mummy ckp pun buat jadi gado aku ngan ko je kan ... buat le apa ko nk buat ... dari ko buat scene kat situ baik aku diam kan je selagi ko tak cam beruk melompat sana sini!!!

jgn tak tau ... dia paksa aku amik gambar dia ngah minum pakai straw panjang ni pasal nk tunjuk ngan nenek kat umah ... alahai anak aku sorang nih!

5 comments:

NaD said...

Hahahahaha...adam ni ada2 je idea dia eh. Takpe.. tu menunjukkan adam budak bijak! hehe

oRanGeLiLY said...

hahhaha..bagus2. kreatip tuhhhhhh. bulih jadik saintis

Asz said...

nad : dia mmg suka mereka2 brg ... satu lagi fav draw ... terikut2 dhada kot.

aan: mmg kreatip ..tp kengkadang naik angin pasal byk benda junk dia simpan ... kalau boleh segala kotak nk simpan pasal nk buat robot!!!

Mummy Cool said...

adam memang kreatif giler yang... hehehehe...
ko ni kan dengan anak pun nak geram.. sabo je lah yang....hehehe

Lily.Lulu said...

hahahaha !!!!
macam kita kanak2 dulu
suka beno amik straw banyak2
pastu main mcm tuh

:D