jom follow

Wednesday, May 12, 2010

marah ....


salam

pardon me, been bz lately ... plus mood nk update blog agak kureng ... eversince aku down wth a very bad sore throat (which affected my voice ... sampai skang suara aku on & off hilang), fever & flu last 3 weeks ... rasa cam badan x bape nk ok lagi ... at times rasa sgt penat ... or maybe coz aku ni dah overweight sgt2 ... i wonder .... hmmmm????

anw, sehari dua nih mood agak panas ... rasa sgt2 kurang sabar ... ada a few insiden yg buat aku rasa nk maki org ... citernyer pasal kontraktor yg suppose install aircond kat umah smlm ... i strictly told the sales asst before aku beli aircond ni that i wanted them (contractor) to come before 12 coz Ammar ada CDC appt kat HUKM ... dunno wat went wrong dorang x muncul, aku dah hangen ... so reschedule ptg plak (aku bajet pkl 4 ptg Ammar dah abis CDC appt) ... tp sampai sudah dorang x muncul ... yg buat aku sakit ati, bila aku call that guy (contractor) boleh pulak he put all the blame on me!!!

WTF!!! walaupon aku x maki, but i was this close to do so ... but i did yell to him coz rasa sgt2 marah ... dah terang2 dlm resit tu dah tertulis "before 12pm" ... dorang yg x dtg as promised pastu bila aku dah reschedule pkl 4 (aku arrange ngan sales asst) ... dorang pandai2 plak nk dtg pkl 3 ... pastu bila dorang x sempat nk dtg umah aku sedap mulut je dia ckp "tadi saya mau dtg pkl 3 u kata tak boleh, bkn salah saya!!" .... WTH!!! Astaghfirullah ... setan apa plak dah masuk dlm badan aku nih??? or maybe time of the month is just around the corner ...

akhirnyer tghri tadi dorang baru dtg nk install aircond tuh ... tp yg aku bertekak kat tepon tu x dtg ... aku rasa dia hot ngan aku kot ... elok gak arr ... aku pon nyampah ngan dia, suka suki je nk blame aku ... dia ingt aku pegi HUKM smlm tu suka2 kot ... hampeh!!!

x abis lagi citer aircond nih ... gedebak gedebuk pkl 1 thgri baru settle install ... pastu kontraktor tu soh aku on aircond for 2 hours ... siap pesan kalau x sejuk call dorang balik ... since aku dah cuti smlm, aku terpaksa gak pegi keje ari nih, walaupon masuk sgt2 lambat ... so i just left it on and pesan ngan anak dara aku utk masuk bilik aku now & then rasa aircond tu sejuk ke x ... on da way to office, sales asst senheng tu call aku kata actually kontraktor yg pasang aircond kat umah aku tu call dia bgtau yg gas aircond tu x balance ... ada problem, so sales asst tu kata dia immediately call samsung bgtau problem aircond aku ... haiyohhhh!!! WTH!!!

dah le ko lambat deliver aircond aku as promised, skang ko bg aku aircond yg x sejuk plak ... after that i received a few calls from samsung bout this matter ... i hope they will resolve this problem ASAP ... otherwise aku akan amuk tok nadim kat senheng jalan gombak tuh .... dah le aku beli siap ngan waranty 5 tahun ... xpe, bg dorang settle hal ni sehari dua nih ... aku bkn lah org yg x bertimbang rasa ... try my best to tolerate gak ... kalau still x sejuk gak aircond tuh siap lah!!!

okey ... enuf of that 'hot' story ... on the other side of my life, nothing much ... apart from a few times Ammar buat 'stunt' sampaikan nanny yg jaga dia tu had to call me (coz she's panic!) ... Ammar ... Ammar ... x abis2 ngan 'stunt' dia tuh ... but i'm glad that dah 2 wks Ammar x demam ... Alhamdulillah syukur!!!


kemain lagi tersengih anak aku nih ... sempat lagi aku amik pic Ammar sambil menunggu kat CDC, HUKM ...


oh yes ... pasal CDC (child development centre) appt tu, bila sampai sana dorang bgtau Ammarnyer appt dah di postpone kan... dan septtnyer somebody call aku bgtau pasal ni, unfortunately nobody calls and tell me bout this ... anw, they already set a a new date for Ammar ... which to me sgt2 bagus coz pada hari tu semua pakar terapi (occupational, speech, physio & feeding) akan observe Ammar dlm masa yg sama utk menentukan cara terbaik utk bantu Ammar ...

hari sabtu ni plak ada ceramah "Bagaimana memudahkan skill komunikasi utk anak2 dgn sindrom down" ... bg aku tajuk nyer pon sudah cukup menarik perhatian aku ... definitely i will be there ... at rumah PSDM di Jln U-thant pkl 10 pg ... i really looking forward utk menghadirkan diri ngan aktiviti2 camni yg boleh membantu aku/kami utk lebih memahami anak2 down syndrome ... i just want the best for Ammar ...

10 comments:

ita cutevirus said...

bagus la tu asz.. tambah pengetahuan pasal budak² SD... pasal benda² yg buat asz hangen tu, sabar je la ek... sume tu dugaan Allah...

Wansteddy Tales said...

komplen direct ke web samsung. biar dorg je amik tindakan. geram lak baca kisah ni. dah la kita beli dgn dorg, khidmat macam apa2 je bagi. kuang asam gitu hurm...

suka tgk muka happy ammar. comel je dgn rambut gitu hehe..

Ekin said...

Hehe.. Tajuk marah tu.. Hi akak.. So dah setel blom? Ekin urge akak sebab kita ni ada hak sbg pengguna.. dah la servis out.. produk pun out.. mengong kan? hehe.. Takpe.. yg mana leh tolerate.. kita try.. tapi kalau dah melampau sgt.. mmg kena bagi sedas dua..Ammar buat stunt? Fuh.. hebat! Tapi gembira tgk muka dia ceria gitu.. Take care ok!

Along said...

Hai, kalau dah nama contractor, nak2 duit kita dia dah ambikkan...memang liat la nak siapkan keje yang sepatutnya. Hope your aircon problems are solved soon.

ps: Geramnya tengok gambar Ammar tersengih tu...eeeee, cubit kang budak ni..!!

Asz said...

ita ... iyer, mmg dugaan sungguh!! thnx babe ...

wan .. tulah pasal, dorang ingat kita cop duit apa .. beli mahal2, masa nk beli sume ok, ni bagus tu bagus ... pastu bila dah beli servis cam hampeh!!!

ekin ... hehehee ... tajuk cam ye-ye je eh ... akak ngah marah kin ... xpe akak kasi peluang lagi dlm sehari dua nih, kalau x ok gak segera akak demand yg baru ... abis cerita!!! si Ammar tu biasalah ... suka2 dia wat 'stunt' .. bkn stunt melompat ke hape ... stunt buat nafas laju cam x ckup oksigen ... maunyer org x panik!!!

along ... thnk u, i hope it will resolve soon ... sian kat Ammar tido lately ni ngan pampers je .. nk cubit ke?? kena lah jumpa dulu baru boleh nk cubit2 ... hehehe

Ekin said...

Laa.. stunt itu rupanya.. haih.. Ammar.. Ammar.. Maunye tak panik Mommy dia kan.. hehe

Ummi Lily... said...

Alhamdulillah, glad to see that cute smile on your baby's face... Syukur... =)

Scorpio Girl said...

Sis, samalah kat sini..pun sama kes, pasal pasang e-kon jugak..bukan apa, dah beli tu dah confirmkan siang2..dah set time and date kan?sekali dia kata, takbley dtg koz malam semalamnya diorg ada buat perayaan cina apa ntah, so sumer driver & installer cuti ..okay lagi, tauke tu tepon and minta maaf sgt2 and then siap janji nak kasi free gift. lepas tu, dahlah re-schedule 3kali diorg tak dtg..then bila dtg, pasang laks tak betul..siap jejeh2 air lagi dr unit tu..apa lagi mengamuk ah..bayar duit deposit separuh je..apa lagi tauke kejar suh bayar balance!ko nak paksa aku?hi hi hi..perang besar ah..org ngamuk sakan kata kat dia, skang ko yang buat pasal, org ko dah pasang salah, rumah aku dah basah, ko hutang aku free gift..selagi ko tak setel, selagi tu aku hold duit!hah, sepantas kilat buat kerja..bukan apa sis, money talks dengan diorng nih...org practice gitu je..selagi tak setel, org tak bayar...hah, ko nak duit..ko setel suer issue dulu..hi hi hi ...

AinZa said...

Senang hati bila tengok Ammar senyum mcm tu :)

Asz said...

ekin ... iyer, Ammar kalau stunt yg itu jelah ... mmg sume org akan panik!!! hahahaaa

ummi lily ... yup, bila tgk dia sengih camtu rasa lapang dada ni ... mintak2 biarlah sampai bila2 Ammar sihat & ceria camni ... Alhamdulilah

zaza ... yg susahnyer ngan senheng nih nk kena bayar penuh dulu baru nk install ... mmg sakit ati kan,dorang nih sah2 le x profesional .. dah le kita nih keje, bkn senang2 amik cuti, sejak ada Ammar nih cuti mmg reserve utk appt Ammar or kalau Ammar masuk spital ... yg sakit ati tu sblom bayar siap kompem ngan kontraktor boleh x dia dtg time yg kita nk tu ... dorang sendiri yg kata boleh siap print kat receipt "before 12pm" ... bila dorang x dtg as promised, boleh lak cina tu jawab .."u kena ingt kita bkn mau bikin u punya rumah satu saja, kita ada pegi tmpt lain" .. mcm gamps kann ... abis ari tu, sales asst tu call ko tanya boleh ke x, apsal ko kata ok no problem ... apa2 pon, kes ekon nih dah settle ... lepas pasang tu satu mlm on tp x gak sejuk, hangen lagik ... but the next day they came back tukar new compressor baru lah sejuk ... sejak smlm Ammar tido ngan lena ... bila Ammar lena omak eh pon apo laie ... lena gak arr ... hihihihi (fuhhh!! giler panjang komen aku kat sini ... ahaks! :p)

nuyu ... sejuk ati tgk dia sengih camtu kannn ... :))