jom follow

Wednesday, May 26, 2010

he is better now .. Alhamdulillah


salam

Alhamdulillah, Ammar is getting better ... dah xde simptom2 demam ... last dia demam was on saturday ... the same day aku bwk Ammar semula ke paed dia kat mutiara damansara tu ...

alang2 dah bwk Ammar ke situ, akubwk Adam skali ... soh doc jab Adam ngan vaksin influenza ... as precaution ... coz last 2 wks kat skool dia ada kes H1N1 ... paham2 jelah bdk2 nih ... bila soh pakai mask nk x nk je, dpan kita pakai, tp bila kat skool dorang bukak mask tuh ...



Adam's happy face ... walaupon tau dia nk kena jab still boleh grin gitu ... i think it's becoz he likes the doc so much ... kena jab pon boleh sengih2 lagi ...


Ammar yg berdebar2 bila doc check dia ... hehehe

a serious discussion about Ammar ...

punyalah susah nk check mata Ammar ... ni pon pujuk bagai nk rak!!!


anw, doc soh sambung antibiotic for another course of 7 days ... seems like the bacteria/infection is still there ... which explains y nape Ammar still having fever every now & then ... hopefully lepas abis this 2nd course ... the infection will be gone ... for good!!!

my next plan for Ammar is (after he's off antibiotics) to get him vaccinated ... pneumococcal dah amik ... nk amik influenza & chicken pox plak .. eh btw, any of u knows how much is the cost for chicken pox vaccine??




10 comments:

Noina said...

huhu..ina pun belum gi klinik untuk amik chicken pox untuk Nabila. hurm..rasanya tak mahal kot..yang influenza tu pun tak amik lagi.. anak beranak tak amik..huhu..

Asz said...

xpe ina .. pasni cepat2 amik utk nabila yer ... takut jugak kann ... anak2 kita ni berisiko tinggi ... kalau kena sian lah kat dorang ... dah le ckp pon x tau lagi ... kami ni dah lama nk amik utk ammar, tp ada je halnyer ... Insyaallah pas ammar baik nih, dah nekad ... terus pegi jumpa doc dan amik dua2 vaksin tuh ...

yasmine said...

happy to know that ammar dah sihat...macam makin bulat jer dak ammar ni...cute...

Danny Neza said...

Alhamdulillah sis, hope Ammar akan lebih ceria lagi pasne..

Asz said...

yasmine ... alhamdulllah nmpak sihat ... tp xdelah bulatnyer .. dah susut byk ammar skang ni sbb dia lasak ... mengemas je kejenyer ... mommy nyer je x susut2 lagi ... hehehe


neza .. thnk u dik .. amin!

Scorpio Girl said...

alhamdulillah, dah okay si montok sis tu..I pun nak gi amek H1N1 nyer injection tu, lagi2 untuk anak2 tu kan koz I hantar kat nursery..dahlah yang no.2 tu rajin sket berjangkit..dulu pat kes HFMD, abang Aisy dia yang jadik pembawak onar, dia yang terdampar seminggu kat spital..taknak lagi dah!

noradzlina.kamdani said...

Alhamdulillah, ammar dh smkn sht

Sal said...

syukur alhamdulillah....ammar getting better....my pray for him...Asz...u take care..

Arman Zakariah said...

it's good to hear this..

eazlye said...

hurm menurut my wife x berape bgus sgt if amik vaksin tuk chiken pox..
sbb setiap org mesti wajib kene sekali..lagik pon x trill lar sis xkene chiken pox.....

kak asz...akak cm dah mengembang jek dlm pic??hehehe