jom follow

Monday, May 3, 2010

haaaa .... boleh pon!!!



salam

rasa cam dah lama sgt x hapdate blog nih ... sebtolnyer sejak ari sabtu aku try sign in acc blogspot nih ... x tau mana silapnyer x bley memanjang ... tension gak arr coz bila ada kelapangan & idea dah dtg, dan2 tu plak x bley nk sign in ... nih bila aku saje try boleh pon ... tp tulah, kejap2 kang font dia haywire, bila type elok, bila publish tulisan jadik sekecik2 alam .... hampehdotcom btol!!!

anw, skang idea tu pon ntah kemana ... aku pon dah lupa apa yg aku nk hapdate kan kat blog nih ... aisehmen!!! lately nih makin menjadi2 lak sindrom lupa ... walaupon bende2 kecik tp tetap okeh ... bila dah terlupa tu rasa sgt marah ngan diri sendiri ... over!!!

oh yes ... bg yg tanya khabar Ammar, terima kasih ye .... Ammar sihat walafiat, Alhamdulillah (simpang malaikat, mintak jauh ... coz everytime aku wat entry kata Ammar sihat, tup tap dia sakit balik) ...

skang nih Ammar gi nursery pakai uniform ... bkn uniform grand pon ... cuma diwajibkan Ammar pakai t-shirt kolar khas kaler ijau yg ada logo PSDM dan nama Ammar ... dulu pakaian bebas, x kisahle nk pakai kan baju apa pon ... kaler apa pon xde hal ... tp skang nih dah diwajibkan tiap hari pakai baju tuh ke nursery ... alasannyer skang nih ramai pelawat yg melawat Rumah Persatuan Sindrom Down Malaysia ... kekdahnyer nk impress semua yg dtg situ kot ... x kisah le pon, aku sker je tgk Ammar pakai baju tuh ... cam sesuwai ngan kulit Ammar yg cerah tuh ... seb baik ikut kulit abahnyer, kalau ikut kulit mommy alamat cam yenna yenni lah ... hiks! (no offence k, takot ada yg terasa hati lak)




happy tgk Ammar masa nih, dah siap2 nk gi nursery ... sambil tunggu mommy bersiap, bg Ammar dgr lagu dulu ... tu yg dok sengih2 ... ngah dengar lagu fevret la tuh!!!


and satu lagi, aku rasa masa amat mencemburui aku ... kejap je wiken berlalu ... tau2 aku dah tiba masa utk aku tinggalkan adam ... seb baik lah plak kali ni aku balik ampang Adam x nanges ... kalau x tuh, tiap2 kali balik ada je adegan air mata ... esp aku & Adam ... sian Adam, hopefully Adam paham kenapa dia kena duduk berjauhan ngan aku dan tinggal ngan atok & nenek ... tetiba aku miss Adam ... miss sgt2 ... padahal baru jap nih aku call dia sblm dia ke skolah agama ... mommy loves u soooooo much baby (he is still my baby, sampai bila2 pon!!)

adam ... adam ... ada2 je ... nih konon misai ala2 mr. potato ... nak gak beli misai nih, geram btol aku!!

en hubby plak sampai ari nih tension coz mlm tadi masa bwk Adam gi tgk Iron Man, hp en hubby tertinggal lam panggung ... within 10 minutes dtg balik dah xdok!!! giler meroyan laki aku, dah le call D*#$ customer service cam hampeh, lepas 2 jam baru boleh report lost ... mmglah dah sampai masa en hubby kena tukar hp ... coz yg hp yg ilang tuh giler kedaung pasal pantang nmpak dek Ammar jadik bahan balingan je ... tu en hubby ngah fenin pasal bajet nk beli hp plak ... haishhhh ... ada2 je lah ... lepas satu ... satu ... dugaan sungguh!


11 comments:

Along said...

Ala..comelnya Ammar dengar handphone...rasa nak gigit pipi tembam tu!! Mana lak si Adam dpt misai gaban tu...hahahha, lawaknya. Macam2 perangai anak2 kan Asz, memang terhibur hati kita dibuatnya.

ita cutevirus said...

alhamdulillah ammar sihat... dah pon nama anak sendiri.. 4 sure la rindu kalo dok jauh kan???

anak jiran kakak ita, SD.. die pon ade pakai baju tu.. tp, kaler oren.. raser² PSDM nyer baju sumenyer striking² belaka...

satu kelebihan bila anak² SD pakai baju PSDM ni, mudah utk orang kenal anak² SD tu...

penah skali anak jiran tu hilang di tgh² bandar kl.. kat jalan TAR!!!! mak & ayahnyer time tu tgh shopping baju raya kat GLOBE... just imagine, betapa cuaknyer mak & ayah die...

last² jumpe gak.. die kat area² kamdar (jauh jugak tu die jalan).. ade org indon tgh jaga die.. tak kasi die jalan... kawan indon tu pulak, carik polis.. sebab nak serah budak tu kat polis...

if ita tak salah, indon tu call nombor yg ade kat baju tu... tu yang mak & ayahnyer tau anaknyer kat kamdar...

bahaya kan?? tp, effort yg dilakukan oleh PSDM tu memang bagus...

noradzlina.kamdani said...

alhamdulillah ammar sihat
hepi nmpknye dia dgn hp tu

Scorpio Girl said...

salam sis, happy dan tenang sket hati nih dgr Ammar okay dan sihat.alhamdulillah.:P Xpelah sis, DIA lebih memahami..pasal Adam, insha-Allah,in due time he'll know kenapa skang nih dia berjauhan dgn parents and adik dia..dia akan faham..and dia sayang adik dia!:D
do take care sis..jgn senyap lama2 lagi tau...risau!

JAI said...

Alhamdullilah syukur,

Harapan agar ammar trus sihat sentiasa. Just take a good care,jangan kerap bawak kuar jalan2..H1N1 tengah menular niehh..

Another things maafkanlah kepada sesiapa yang menyakiti anda daripada anda menyakiti mereka,Allah maha kaya,pasti satu hari ada balasan yang diterima..

Salam

Asz said...

along ... hp tu one of his fav, belikan yg mainan mati2 dia xmo, he knows ... jgn lah nk tipu dia ... misai gaban tu adam begged me to buy for him ... nk sgt merasa ada misaikan, haaa ... amik ... mommy belikan ... mula2 galak dia pakai dan2 tu gak ... pastu bila ada sorang brader nih tegur dia pasal misai dia immediately dia cabut misai tu dan simpan ... hahahaaa ... its true, anak2lah penghibur walau kadang rasa ilang sabar ngan kerenah dorang kann ...

ita ... samalah ngan t-shirt ammar nih, lengkap ngan no tel ... bagus gak idea utk adakan t-shirt camni ... x taulah camne bila ammar besar nanti, hope xdelah susah sgt nk control dia ...

Asz said...

lina ... alhamdulillah, so far so good ... dah 2 minggu x demam, hope maintain gitulah .. risau gak kalau slalu2 sgt demam ...


zaza darling ... ku senyap sunyi selain dari ketandusan idea dan juga kurang sihat ... sampaikan suara hilang terus ...panik jap bila xde suara ... pasal adam tu, walaupon adam sendiri byk kali dia paham tp almost everytime bila kami nk balik ampang tinggal dia umah nenek adam akan nanges ... sedey btol rasa, cam dihiris2 hati2 nih bila tgk dia nanges ... how i wish i could give him more ... sighh

bro jai ... salam bro, long time no see ... terima kasih sudi menyinggah blog nih .. fyi, i hardly bwk ammar to public places, esp since musim H1N1 nih ... i am well aware ngan condition ammar yg very fragile .. thnx again for ur concern and da reminder ...
on da other matter, actually dah settle pon ... yg berkenaan dah mintak maaf dan admit of her wrongdoing, dan saya pon dah maafkan dia ... hopefully, xde lagi issue berbangkit pasal nih ... Insyaallah ...

NaD said...

tersenyum ciknad tengok ammar ngan hp dia tu. sengih2 comel sungguh. Alhamdulillah ammar diberi kesihatan yg baik seminggu dua ni.

yg adam tu kelakar la plak ngan misai lebat dia tuh. nak jadik datuk k ke dik? hehehehe.

kesian adam nangis bila nak kena tinggal. takpelah.. nanti adam akan faham jugak..

Asz said...

cik nad .. Alhamdulillah, so far so good .. mintak2 biar berterusan gitu keadaan Ammar ...

yg adam tuh, x tau le apsal nk sgt bermisai ... ala2 misai datuk k kannn ... hahahaha

Catwoman said...

Salam Sis Asz.....

Apa khabar, Sis? Semoga Sis sihat ye.

Ammar semakin ceria ye skrg ni.... mudah-mudahan dia ceria dan sihat sampai bila2 ye, Insya Allah.

Sis, take care ye....

:)

Danny Neza said...

Salam sis, skew tgok ammar hepy n senyum cam tu. Hopefully he will be better day by day.. n i doakan yg agar ammar cepat sembuh. i rasa teruja nk baca blog u bila i dpt baca kisah ammar dr blog kwn i.u mmg ibu yg tabah n kuat, klu i tak mungkin i sekuat u tuk hadapi smua ni..as a mother for 4 kids yg mmg sama nak mmbesar cam ank2 u, i faham keadaan u. i doakan segalanya di permudahkan n u akan lebih kuat n tabah dlm meniti kehidupan sbg seorg ibu..ok.Hepy mothers day sis..!! :)