jom follow

Sunday, May 16, 2010

makin bengkak & kemerahan ...



salam

entry ni adalah kesinambungan entry aku sblm nih ... just nk update pasal Ammar & the ear infection yg dia ada skang nih ... gambar ni sume adalah mengikut turutan dari mula2 aku perasan telinga Ammar bengkak ...

pic ni masa kami baru sampai depan clinic pakar kat mutiara damansara tu ... pic taken around 2 pm ...

by 10 pm (same day) ... nampak the reddish part makin merebak ....

by 12 tgh mlm, muka Ammar dah nmpak lain .... obviously bentuk muka Ammar dah x balance ...



these 3 pics was taken this morning at 11 am ... as u can see that reddish part dah melarat sampai ke mata ... hidung Ammar pon nmpak kemerahan but am not so sure dah sampai ke hidung coz x nmpak swollen pon ... mata mmg terang2 dah nmpak bengkak ...

tetiba aku teringat, doc ada gak ckp smlm, there is a possibility Ammar kena gigit insect/s ... tp bila x nmpak kesan gigit or tanda tu susah gak nk pastikan ... as it is doc treat it as ear infection ....

to all my dear frens out there ... ada x sape2 yg penah kena camni??? or ada anak2 yg penah kena cam Ammar nih?? or maybe ada simptom yg sama mcm ni (muka/telinga bengkak + fever) ??? bkn nk kepochi, just to gather some info from org yg dah berpengalaman ... kot2 lah ada petua or advice yg aku boleh ikut ... hati ini sgt2 susah & x tenang tgk keadaan Ammar camni ...

8 comments:

Noina said...

Asz..rasa ina baik bawak gi hospital..dah merebak sampai mata ni..sian plak kat dia..if kena gigit insect , mesti dorang ada ubatnya kan..

LYaFRINA said...

kalo kna gigit serangga.. xkn smpai mcm tu...
asz bwk la jmpa pakar.. kot2 ada infection dlm telinga k...
sbb bengkak sgt2 tu.. takut bernanah kat dlm k...

AeMieZ EzZanY said...

alaaa...sian nyerr.. tk tunggu lgi la kak asz.. spitl terus.... kang merebak lagik.. sure doc kasik injection nyer ni.. sian nyer ammar.. dia sakit atau gatal tak kak asz?

noradzlina.kamdani said...

ala..ciannye ammar..dh tarik ke kelopak mata le plak bengkaknye

Catwoman said...

Salam Sis Asz......

Ya Allah....kesian kat Ammar. Byk k`sakitan sejak kecil yg dia tempuhi....

Semoga ALLAH p`lihara Ammar. Amin.

Sis Asz pun jaga kesihatan diri ye......

:)

Catwoman said...

One more thing, Sis Asz....

HAPPY BELATED MOTHER`s DAY....
Semoga Sis terus tabah dan kuat m`harungi k`hidupan ini....

Be strong....because we are superwomen to our kids and family.

:)

afnie said...

ya allah..kesian sgt tgk ammar..
harap cpt2 la surut bengkak tu n ilang segala kesakitan..
lepas satu2 ammar kene..
hopefully lepas jumper doc n mkn ubat ammar makin ok..
ammar n mummy kene kuat ye..sbr byk2..
ramai org kt luar ni doan utk ammar n mummy..
take care..

Alicia said...

terkejut aku nengok muka dia...bengkak betoi kan...alahaiiiii...asal lak tu??????