jom follow

Thursday, May 20, 2010

Ammar & appointments ....



salam

ok .. entry kali ni special (special lah sgt!!) ... special not the right word lah kannn ... anw, hari ni utk menjimatkan masa yg x sberapa, aku buat 1 entry utk menceritakan 2 kisah ...

1stly pasal Ammar ... as some of u already knew/noticed ... Ammar kan down with Cellulitis since last saturday ... and he is now on 7-days course of antibiotics ... skang dah day 6 ... tapinyer ... ada tapinyer ... tapi kenapa plak tiba pkl 2 pg tadi Ammar demam ... temperature went up to 37.8 celcius ... terus aku bg PCM ... walaupon pg tadi Ammar dah x demam tapi tetap aku susah ati ... tu pon pg tadi ngan berat ati aku tinggalkan Ammar kat nursery ... huhuhu


pkl 2.30 pg tadi ... aku x bley tido tgk Ammar yg x selesa, kejap2 tukar position, kejap2 kang merengek plak ... sian dia, tido pon x lena ....



ok, ke kisah no 2 pulak ... ni perihal Ammar gak ... pasal appts dia kat spital ... mmg aku nih tiap2 bulan mesti cuti ... kalau x pasal Ammar sakit, pasal nk ke appts dia ... ada mcm2 appt ... appt cardio, appt ENT, appt therapy ... therapy bkn takat satu je ... ada 2-3 jenis ... tu pon aku dah stop pegi kat HKL nyer therapy coz nk startkan Ammar kat HUKM plak ... bkn nk ckp kat HKL tu x bagus ... but i hv my own reason to do so ....


appt kat IJN bulan 8 nnt, most probably on this date they will decide on the date ... date for Ammar's PDA occlusion

yg ni appt cardio & CDC kat HUKM ...

yg ni plak ENT appt Ammar next week, nk buat full check up coz Ammar kan slalu kena ear infection ...


Alhamdulillah, buat masa ni appt ngan surgery x payah buat lagi, melainkan ada masalah berbangkit in the future ... last jumpa surgeon 30hb mac ari tu ... bila aku dah tepek appt2 Ammar kat sini, barulah aku perasan ... ada satu lagi appt Ammar yg missing ... iaitu appt ngan medical team ... balik nk kena check nih ... kang termiss satu hal lah plak kann ...

oklah, nk buat reminder kat hp, balik kang nk carik appt medical lak ... daaaaa!!



appt/s - appointment/s



6 comments:

Ekin said...

Salam,

Akak, bengkak tu dah surut ke? Really hope Ammar is fine.. today & always...

A.I said...

aloloooo...ciannye dia demam :(

noradzlina.kamdani said...

bnyk nye appt ammar, akk jgn miss, kene bwk ammar g appt tau

Asz said...

ekin .. bengkak tu dah surut ... Alhamdulillah ... tp tu yg akak risau ... he's on antibiotics, tp demam gak lagi ... apakah maknanyer tuh?!??

A.I ... sian kann ... aku x tau camne lagi nk tolong Ammar ... huhuhu

lina ... mmg byk dik ooi ... so far x penah lagi termiss, melainkan kalau Ammar dok spital, x bley nk buat apa lah kann ..

noor said...

salam asz...kagum la ngan asz...tabah jaga anak n manage utk cope up dgn treatment and appointment semua tuh...ye la kan, kita tak tau jadi kena la minta tolong dr yg pakar...kita sebagai ibu akan buat apa yg mampu supaya anak kita sihat dan bahagia di samping kita...semoga Allah kuatkan semangat Asz yer...amin...

makcikkantin said...

Dear asz,

Harap2 ammar dah ok. banyak betul dugaan asz lalui & all i can say is, you & hubby r great. insyallah ada dugaan & cabaran ada ganjaran & pengajaran utk semua kita.
Take care