jom follow

Sunday, May 16, 2010

how i wish i could bear all the pain for Ammar ... :'((

salam

skang nih dah pkl 1.45 pagi ... aku still x boleh tido ... bkn disbbkan aku xmo tido, tp hatiku x senang ... aku sgt2 risau ... susah ati ... dan amat2 sedih ... kalau diikutkan, ni mlm kedua aku berjaga ... smlm pon kalau dihitung dicongak aku tido dlm 2 jam maksimum ....

semalaman (mlm seblm mlm nih) Ammar merengek ... nk kata demam ... badan x panas, nk kata cuaca panas ... aircond baru elok je functioning, nk kata sakit perut ... xde plak tanda2 Ammar cam sakit perut ... puas aku pikir ... aku betol2 clueless ... sampai ke awal pagi tadi aku still wonder napelah Ammar meragam sampai x boleh tido semalaman...

kalau ikut plan, pagi tu (sabtu pagi) aku nk ke Rumah PSDM (Persatuan Sindrom Down Malaysia) ... ada ceramah, mmg aku look forward to attend this talk ... tp bila lepas hubby mandikan Ammar, rasa badan Ammar dedar plak ... haishhh ... pehal lak nih?? (aku berckp sendiri dlm hati) ...

pkl 9.30 pg tu sume dah siap nk pegi PSDM ... tp aku x sedap hati ... aku ckp ngan hubby, rasa cam x best nk pegi bila Ammar cranky camni .. bdn pon dah start dedar nk demam ... aku x tunggu terus bg ubat demam ... dah dekat2 pkl 10 tu, we decided utk duduk rumah je (to monitor keadaan Ammar) ... takot makin melarat plak kalau dibwk keluar rumah ...

aku mmg xde mood nk buat apa2 pon ... Adam dah merengek nk mkn kat luar ... as i said xde mood nk buat apa2 pon ... masak pon aku xmo ... xde mood! dlm pkl 12.30 tu Ammar nmpak ok (after bg 1st dose of ubat demam & baru bgn tido) ... nk bergurau dah ... xdelah nk nanges je mcm mlm sblm tu ... then kami pon siap2 nk makan/tapau food ...

baru je lepas pintu pagar umah ... aku notice something pada Ammar ...ya Allah!!! camne aku boleh x terpikir pasal telinga dia nih ... tetiba aku rasa i'm a bad mother sampai x notice telinga Ammar yg merah ... mmg bodo btol aku nih!!!


masa ni baru sampai clinic kat mutiara damansara tu ... Ammar terlena akibat terlampau ngantuk kot ... mlm sblm tu x boleh tido


the moment aku prasan telinga Ammar yg merah dan sedikit bengkak tu, terus aku bgtau hubby yg ngah drive ... dan2 tu kelam kabut aku carik no paed dia kat mutiara damansara tu ... call klinik paed tu and inform that we are coming over to see her ... make sure they wait for us to sampai sana ... (clinic tutup pkl 2 ptg, masa aku prasan tu dlm pkl 1.15 ptg, still kat ampang ... ngan saturday punyer jam x hengat kat ampang tu, am very sure that we are gonna be late)

Alhamdulillah ... jalan kami dipermudahkan ... elok plak walaupon keta byk, tp smooth je bergerak ... syukur sgt2!!!

sampai je clinic, x tunggu lama pon ... 10 minit je kot dah turn Ammar ... doc check kat dlm telinga Ammar tp x berapa nmpak sgt coz telinga tu dah membengkak ... tp disbbkan ini bkn 1st time Ammar kena ear infections ... doc treat this wth antibiotic for 5 days course ... hopefully it will help ...



pic pkl 10 mlm tadi ... exactly after 8 hrs aku amik pic yg kat atas tu .... nmpak yg merah tu makin ketara & merebak ...



ni pic Ammar lepas 10 jam after the 1st pic ... obvious sgt muka sblh kiri membengkak ... (Ammar lena lepas bg ubat demam & selsema yg doc supply siang tadi)

4 hrs lepas jumpa doc, the swollen became more obvious & reddish .... and aku notice that particular area (reddish area) ... is warm ... i mean really warm ... while other parts of Ammar's body suhu normal je ... x le mcm demam ... only dat part yg warm ... so aku assume dat part sure sedang berdenyut2 ....coz bila aku sentuh sket pon Ammar akan terjaga & menangis ... poor Ammar ...

utk kesekian kalinyer i feel so hopeless & useless ... i cant do anything for my lil angel selain berdoa moga sakit yg Ammar tanggung dikurangkan ... how i wish i cud bear all the pain for Ammar .... it really breaks my heart ... hati rasa spt dirobek2 bila tgk Ammar mengerang & meragam sambil menahan kesakitan ... rasa cam x abis2 Ammar suffer, one after another ... i hate this feeling!!! sob .. sob .. sob ...:'((

Ya Allah!! aku merayu & memohon kepadaMu ya Allah ... ringankan lah beban kesakitan yg ditanggung oleh anakku, Ammar ... permudahkanlah segalanyer buat Ammar ... Amin!!!

5 comments:

noradzlina.kamdani said...

slalu ke telinga ammar bengkak? atau mgkn kah ubat y doc bg xserasi sbb tu after few hours consume ubat pun it becoming swollen? cuba akk refer balik dgn doc psl ni...cian ammar

Noina said...

adui..siannya Ammar..hurm..tgk gambar mmg nampak bengkaknyer tuh..

Takpelah Asz..bukan Asz sengaja kan..yelah..klu ina pun mesti tak perasan punya..takpe..at least Ammar dan makan ubat kan..Cepat2 sembuh yek Ammar..cayang dia.. :)

Scorpio Girl said...

sabar sis....at times we overlook somethings bukan kerana sengaja,but kerana tak terlintas..don't take it too hard on yourself,sis...untuk Ammar, Auntie Zaza doakan agar anak comel,montel ni kembali sihat okay...insha-Allah..

LYaFRINA said...

ishh.. teruk gak tu.. smpai bengkak ke muka ammar tu.. hopefully.. smuanya ok.. n better lps ni..
ok take care yer..

kiss ammar for me!!

ieda said...

how's ammar today?
kat pic tu nampak teruk jg bengkaknya.
kalau hari ni tak surut jg akak cadangkan asz bawa ke hospital coz area of infection tu besar.might need IV antibiotics.
moga ammar cepat sembuh.