jom follow

Wednesday, February 25, 2009

fungal infections ...

last saturday aku bwk adam gi paed ... satu badan dia gatal2 ... habis sampai luka2 dia garu ... sian lak aku tgk dia ... sbnrnya dah seminggu dia gatal2 badan ni ... pastu tumbuh cam rash ala2 chicken pox tu ... panic aku ... tapi tak demam ... hish!!!

last tuesday pun mak aku dah bawak gi normal GP, ubat sapu & mkan pun ada ... tapi tak jalan gak ... dia still menggaru2 sana sini ...

so, hari jumaat lepas keje aku amik ammar ngan yg lain2 kat umah pastu terus balik umah mak aku ... tapi masa tu specialist clinic tu dah tutup ... kena gak arr tunggu esok ...

seawal kul 8 pagi aku soh adam mandi, elok pulak tu tak merungut ... agaknya dia pun dah tak tahan menggaru je kejenya ... miang lak tu ... abis kulit dia terkopek2 luka kesan garu tu ... esp kat lutut, siku & ketiak ....


siku ...

lutut ...

ketiak ...

tangan ... masa ni baru nk naik lagi rash kecik2

pegi awal jadi kamilah org yg pertama kat situ ... senang sikit, takyah nk tunggu lama2 ... lama gak lah lam bilik paed tu ... borak2 ngan paed tu punyalah lama, padahal dia check adam bukan lama sgt pun ... citer yg ntah hape2 je dia ngarut ... pastu sket2 usha aku .. sket2 usha aku ... bkn aku nk perasan ... tapi hubby aku sendiri perasan yg sama ... sampai dia leh ckp kat aku ... "B ... i think doctor tu nk ngorat u lah ... sib baik i ada ... kalau tak lagi le dia ayat u" ... eewwweeeee

anw, paed tu kata adam kena fungal infections ...most likely dapat kat skolah ... aku ingatkan pasal dia gi swimming ari tu ... so, dia prescribed 3 ubat sapu ... 3 ubat mkn termasuk antibiotik ... jenuh gak arr, pasal kena sapu ubat tu almost 1 bdn dia esp tmpat yg dia garu tu, lepas exoderil kena sapu fucicort lak ...

adam ... pic paling latest, baru lepas potong rambut ...

alhamdullillah ... lepas 2 hari on medication ... nmpak gak perubahan nyer ... kurang sgtlah aku nmpak adam menggaru ... dia pun nmpak makin ceria ... berbaloi gak arrr ngan jumlah RM yg kuar tu .... :)

1 comment:

hezesuze said...

la..padanlah x nampak dia kat skolah..rupe2nya demam ek..ari2 aku jerit name dia...siap lambai skali...hehehehe

ciannye...mmg now tgh musim chicken fox la asz...