jom follow

Monday, April 11, 2011

Work in progress @ OT room 2, hukm



As-Salam

As i am posting this, ammar is in OT room 2 @ hukm ...pkl 8.30 dari wad turun ke OT hall ...gedebak gedebuk tepat pkl 9 tadi ammar masuk OT room ...yg nervous spt biasa mommy & abah ...tp abah nmpak cool, mommy yg panas punggung ...serba x kena ...blom apa2 kat wad pon dah nanges dulu ...huhuhu

Masa menunggu doc & staf dlm OT tu siapkan tube segala, aku ngan ammar duduk berpelukan ...ammar pon mcm tau yg dia bakal baring atas operating bed tu ...ammar peluk mommy sekuat hati ...mommy pon peluk ammar kuat2 sambil mulut x henti2 baca ayat kursi dan berdoa moga segalanyer dipermudahkan, selamat dan pembedahan berjaya ...

Sebelum aku kluar dr OT hantar ammar, sempat ku cium & kubisikkan pada ammar "mommy & abah sayang sgt pada ammar, ammar anak yg kuat ...be strong! Mommy tunggu ammar kat luar ok ..." (sambil air mata bergenang ....

Melangkah je kluar OT tu ...air mata dah x dpt nk tahan ...mengalir cam air paip ...walau camne aku try control tp tetap laju airmata nih mengalir ...

Kata doc the whole process will take 2 hours to complete ...nk menunggu 2 jam nih rasa terseksa sgt2 ...kepala otak x berenti pikir pasal ammar ...i hope everything will goes well sayang ...moga segalanyer selamat & dipermudahkan buat ammar sayang ... Sob sob sob ...:'((


11 comments:

makcikkantin said...

Coincidently i m at hospital too ( penang). I m praying for ammar..... V strong guy. U stay calm dear

Yasmin Nabilah.. said...

Ya Allah permudahkan perbedahan Ammar..AMIN..
asz..rasa nk menitik air mata baca entry ni..kuatkan semangat ek..Ammar anak yg kuat!

A.I said...

SEMOGA SEGALANYA DIPERMUDAHKAN..amin..

Aku doakan yg terbaik utk Ammar.sedey la aku bc entry ni asz. nangis dah.. =(

Scorpio Girl said...

Salam sis...our du'a is with ur angel...always!
Moga semuanya kan berjalan lancar...insha-Allah!

yasmine said...

amin semoga amar selamat semoga mummy bertenang yer...

♥MAMASYAZA♥ said...

semoga dipermudahkan segalanya. aminnn

ieda said...

moga di saat akak menulis ni ammar telah selamat menjalani semua pembedahan itu...amin..

shah-kayrul said...

salam perkenalan kak asz....baru hari nie nak bersapa dengan kak asz...selama nie jadi silent reader jer...


harap pembedahan ke atas ammar dipermudahkan...amin.....

noradzlina.kamdani said...

semoga operation tu sukses kak

Nurul Hazira Razali said...

really touching! I'm crying kak:(
be strong mum for Ammar kak and aunty pray for you all d way from here!
Ya allah tabahkan hati ibu ini dan permudahkan lah segalanya AMIN

Asz said...

makcik ...why r u @ the hospital?? r u visiting or u urself being admitted?? anw, thnk u so much for ur endless support & doa for us, esp ammar ...*hugs

ina, ai, zaza, yasmine, mamasyaza, kak ieda, lin & nurul ...thnk u for the doa & comforting words ...u ladies are superb!!

shah-kayrul ...salam kenal dik, terima kasih sudi menjenguk blog akak yg x seberapa ini ..