jom follow

Thursday, April 7, 2011

Tawakal & redha ...

As-Salam ...

As i'm typing this, Ammar is not well ...really2 not well...mula ngan demam+running nose since pg smlm (Isnin) before appt kat ENT, HUKM ...bila jumpa doc x pasal2 plak kena admit 3 hari sblm opt day ....pkl 6 ptg tadi, temp badan Ammar tiba2 je naik sampai ke 39.4 ...mmg aku panik giler, dah ler kat hiway ..seb baik medication Ammar sume ada, aku dah standby awal2 ...

Pasal opt day, as i mentioned in my earlier post ...Ammar is due for a tonsillectomy and his adenoid lymph, insertion of grommet tube into both ears ..or dlm bahasa melayu yg simple ialah pembedahan buang tonsil dan kelenjar adenoid dan pada masa yg sama masukkan tube grommet ke dlm dua2 belah telinga Ammar ...

Dan kami sbnrnyer berada di kuantan, balik emergency petang tadi coz my FIL is in a critical condition ...aku & hubby gamble je balik bwk ammar yg tgh x sehat nih ...tawakkal je, demi abah yg still fighting for his life in ICU kuantan ...tp walau apapon terjadi, besok kami terpaksa balik semula ke kl coz Ammar hv to be admitted hari jumaat pagi for observation ...

To be honest, mmg hidup aku lately sgt kucar kacir ...dah lebih 2 minggu kami berulang alik kl-kuantan sbb abah, my father inlaw sakit teruk ...tambah ngan date opt Ammar makin hampir ...to make it worse, aku pon sakit sampai doc dah plan surgery on me ...tp demi org2 tersayang aku mintak tangguh dulu ...lgpon doc kata kalau takat delay sebulan should be no problem utk aku ...

Terima kasih pada yg sudi email aku tanya khabar Ammar, maaf x dpt nk update slalu skang nih ye dik ...byk sgt benda yg jadi, bertimpa2 ...tp xpelah, ini sume dugaan dari Allah ...sungguh pon adakalanyer amat perit namun aku redha ngan ketentuanNya ...cuma nk minta favor sket dr kengkawan ...mintak tolong kalau sudi doakan Ammar ...moga Ammar sehat secepat yg mungkin supaya dapat menjalani pembedahan pada hari isnin (10/04/2011) nanti ... Amin ....

Thnk u, xoxo

11 comments:

Normi Ali said...

Salam Asz....moga Allah permudahkan segalanya...akak hanya mampu mendoakan kesejahteraan Asz dan Ammar. Moga Ammar cepat sembuh dan Asz lebih kuat dan tabah menghadapi segalanya...Aminn..

Fariza said...

Semoga ammar dapat melaluinya dengan mudah. amin.amin.amin.

Allah bagi banyak dugaan kat asz sebab Allah sayang sangat kat Asz...semoga asz tabah & sabar ye..

noradzlina.kamdani said...

semoga akk, ammar n abah mertua kk cepat sihat..tabahkan hati n berdoa kpd allah supaya segalanye mudah..amin.

Alicia said...

insyaallah.....doa aku sentiasa ada untuk ko & family...harap ko tambahkan lagik kesabaran yg ada...n yg penting semangat ko jgn putus!

yasmine said...

asz....i doakan u pun sihat..nak jaga insan tersayang kita pun kena sihat...amin semoga amar sihat yer...

ummuharithasif said...

kak asz,kami doakan ammar cpat2 sembuh...akakpun kna jaga kesihatan demi orang2 tersayang..take care..hugs n kisses to ammar ;)

Sal said...

Insyallah, Asz. Kami sekeluarga mendoakan agar Ammar cepat sembuh. Jangan bimbang, wahai kawanku... kerana Tuhan sentiasa mendengar and akan memudahkan kesulitan yg dihadapi oleh umat NYA. Amin.....

Dy said...

cik asz darling...i love u!! take care and hugs..

Bicara hati ibu aisya said...

Salam Asz,
Semoga terus kuat dan bersabar atas segala ujian yang diberikan.Semoga Ammar kembali sihat dan ceria.Semoga pembedahan tu berjalan lancar.

Apa2 nanti update lah yer.

Nurul Hazira Razali said...

salam kak...saya sgt tersentuh hati dengan ketabahan akak...ingat org yang sentiasa diuji adalah orang yang selalu diingati oleh Allah swt...kerana dengan dugaan yang diberi kita tidak akan lupa terhadapNYA...doa dan tawakal adalah senjata utama kita kak...semoga akak akan terus tabah...doa saya akan selalu mengiringi akak sekeluarga...semoga semuanya dipermudahkan...AMIN..
Take Care.

I want to lose weight said...

Salam Asz..

Aku doakan semoga Ammar selamat menjalani operation..

Ko pun jaga kesihatan diri.. Ammar kuat sbb dia ada Mama yang kuat dan tabah macam kau..

:)