jom follow

Monday, April 18, 2011

Ammar's big day @ hukm



‎As-salam

Berkat hari jumaat yg lepas (15/04) date utk surgery ammar dah finalised ... Pagi jumaaat tu aku dapat call from one of the doc giving me dates for ammar's appt & surgery...Alhamdulillah, cepat gak dorang buat keje ...walaupon tarikh yg dorang bg tu lagi 3 bulan nk menunggu tp aku redha, mungkin itu yg terbaik yg dorang boleh buat utk ammar ....

Aku difahamkan yg dorang terpaksa 'book' sorang pakar bius kanak2 khas utk ammar ...dah tu plak prof ni (iyer, pakar ni juga seorang profesor) is only on contract basis wth hukm ...and to get her is not easy coz she is very bz dan hanya available on thursday!

To be honest, aku btol2 berharap, penantian kali ni x sia2 ...dengan adanyer prof ni, aku harap dia xde masalah nk carik line ammar ...kalau dah namanyer paed anest kalau x dpt gak line ammar, x taulah nk ckp apa ...apa yg jadi ni sume kann kuasa Allah ...selagi Dia x izinkan, panggil lah sape je, pakar mana pon, terer camne pon, selagi Dia x izinkan selagi tulah xkan berjaya ...anw, aku akan cuba sedaya aku utk berfikiran positif ...

Ammar kena masuk wad on 05/07/2011 dan dgn izinNya InsyaAllah 07/07/2011 will be the big day ....moga xde aral yg menghalang bila tiba waktu tu nanti ...amin ...


6 comments:

makcikkantin said...

Insyallah.....moga di permudahkan urusan tu nanti....take good care of yourself, if better for u to do yr op, then do now so you can jaga ammar w peace come july nanti...wallahualam

hani@debumelukut said...

well, insyaAllah everything will b alright. Akak pun pernah hadapi hari2 mcm ni waktu anak2 kecik dulu..harap tabah dan jaga kesihatan diri sendiri jugak.

Ekin said...

Salam akak,

Lama x jenguk blog akak.. ekin pun dah jrg update. Ekin doakan yg terbaik utk Ammar ye... Alhamdulillah, dia ada mommy sekuat & setabah akak... i wish i could be like u if one day Allah tested me. Sebak pulak rasanga.. Hugs & luv to both of u!!

Amiizaa2001 said...

semga ammar sihat+selamat menjalani pembedahan tersebut....amin.

zatil said...

Alhamdulillah..moga everything goes smoothly!!

Kisses to ammar!

Dy said...

darling..Insyaallah everything will be fine ameen..