jom follow

Sunday, April 10, 2011

aktiviti bebas Ammar sementara menunggu BIG day monday nih ...



As-Salam

hari ni dah masuk hari ke-3 kami berkampung di hukm ... sejak hari jumaat pagi kami disini ... 'check in' utk kesekian kalinyer tp bkn di hospital yang sama ...

adalah agak bosan bagi mommy & ammar ... xde byk aktiviti yg boleh dibuat selain mommy bergumpal ngan ammar atas katil, tido sama2, ammar kacau mommy pastu mommy kacau ammar plak atau aktiviti yg paling ammar suka ialah aktiviti bebas di mana mommy biarkan je apa ammar nk buat ... selagi boleh mommy xkan kata 'no'! ....adalah amat sukar sbnrnyer coz ammar adalah seorang budak kecil yg sgt pandai provoke mommy ... hehehe

kat bawah ni adalah di antara aktiviti2 bebas yg slalu ammar buat dikala kebosanan ...



mendengar lagu dari hp mommy atau abah sambil menari ...

lipat selagi ada kain atas katil x kiralah apa pon .. selimut, uniform hospital ...sampai cadar pon dia nk bukak sbb nk lipat!!!

cubaan memakai seluar yg amatlah besar utk saiz badan ammar ... hasilnyer??!?

taraaaa!!! x berapa nk berjaya sbb pakai separuh je ... hahahahaa

ataupon kalau bosan sgt ammar gi tgk tv kat living room ward ... dekat sgt ngan katil ammar pon ... tu ngah dok relax ngan abah sambil tgk tv ... cam x percaya je boleh dok diam gitu ...cam baik sgt je kann ... padahal lasak x hengat!!!

ni ler salah satu citer fevret yg boleh bikin ammar dok diam satu tempat ...


sebenarnyer hati aku nih x bape nk ceria, berdebar, risau ... coz Insyaallah, kalau xde aral hari esok (Isnin 11/04/2011) ammar akan menjalani pembedahan ... pakar dari pelbagai bidang dah datang tgk ammar (cardio, lungs, paed) dan bg green light ... cuma pakar bius je blom view ammar lagi ... apa2 pon kata putus adalah dari anest team, sama ada boleh teruskan ke x pembedahan nih ... tp rasanyer boleh kot, coz ammar pon nmpak sihat je sejak dok spital nih ...

pastu nk mintak kalau boleh lah ... jasa baik kawan2 sume mendoakan kejayaan pembedahan ammar nnt dan moga segalanyer selamat & berjalan lancar ... amin ... :))



7 comments:

a!Na said...

I.Allah, pembedahan tu akan berjye. kte tawakal pada Allah ye kak. Btw, comel ammar. ^^

Yasmin Nabilah.. said...

amin..moga pembedahan ammar berjaya..ceria je ammar dok spital..yelah..sur bosan gila..ina yg dok skjp pun bosan ya amat..huhu

insan kerdil said...

semoga permata hati sentiasa di dalam perlindungan....yang Esa....dan semoga Allah mempermudahkan segala urusan....buat yang tersayang.....aminnn

ketentuan Allah adalah rahsia Allah...

wallahu'alam...

SieqinShukor @ PrincessMomma said...

moga sumer brjalan ngn lncar..amin..

ieda said...

moga Allah memudahkan segala urusan buat Ammar & takziah daripada akak atas kehilangan FIL.

Asz said...

terima kasih semua, sgt2 appreciate doa anda satu persatu ... x mampu membalasnyer, moga Allah memberi ganjaran yg hebat pada semua ... thnk u for everything ...xoxo

Amiizaa2001 said...

semoga ammar selamat menjalani pembedahan amin amin...