jom follow

Monday, April 11, 2011

Oh no!!! Not again ...huhuhu


As-Salam

Update mengenai ammar ... Setelah menunggu hampir 1 jam setengah ...tepat pkl 10.20 pg, nurse panggil aku masuk OT semula ... Aiikk!!! Terkejut gak sbb mcm cepat dari jangkaan sebenar (paling kurang 2 jam kata doc) ...bila tanya nurse yg panggil aku tu mcm acuh x acuh menjawab, maybe dia pon x bape sure ngan apa yg jadi ...mcm nk putus nyawa, sesak nafas pon ada bila memikirkan apa yg jadi sebenarnyer nih...






detik2 sebelum masuk OT hall ...


Sampai2 kat OT station tu, nmpak pakar2 serta nurses keliling ammar ...being emotional yg teramat aku try control suara dan cuba bertanya ...tp blom pon sempat one of them dah pegang tgn aku dan ckp "we r so sorry puan, we cant proceed wth the surgery today, we hv to postpone to another date ...lebih satu jam kami cuba, tp we couldnt find the line ..."

Secara otomatik aku ...phewwww!!! Lega sgt, ingtkan napenyer ...kot ada benda x elok jadi pada ammar ke hape ... Rupanyer sbb x dpt nk carik line ... Saspen btol!!!

Then, her colleagues came to me and they both explained the real situation ...berkali2 they apologise to me ...maybe rasa bersalah sbb cucuk ammar sana sini ...sampaikan pakai special gadget (ultrasound) machine tp tetap gagal ...xpe, i dun blame them ...aku akui, mmg susah nk dpt line ammar nih ...ada doc penah bgtau aku, urat ammar dah byk x boleh guna sebab terlampau kerap masuk spital dulu ...

Cuma aku kesian ngan ammar, terpaksa postpone lagi ...mcm nk ckp je kat doc2 tu sume ..."i told u so" ...tp what is the point kann ...xyahlah aku nk elaborate panjang2 pasal nih ...mmg ada sikit terkilan ...tp aku yakin, Allah pasti ada plan yg lebih baik utk kami ...

Kat ijn thn lepas pon sama gak kesnyer ...terpaksa postpone coz anest x jumpa line gak ... So, their next plan is to get another date for ammar's surgery and book sorang pakar bius nih ...from their explanation, she is the paed anest ...she must be good, coz susah nk dptkan dia nih ...once they got a date, they will call us ..and i really2 hope that ammar dun hv to wait for another few months ...kalau boleh biar dlm waktu terdekat nih ...

deep down in my heart i always believe, segala apa yg terjadi hari ni / selama ni ada hikmah disebaliknyer ...aku yakin Dia punya agenda yg lebih baik buat kami, especially buat ammar ... He knows best! Allahuakbar!!


P/s : surgery ammar dah delay, maknanyer surgery mommy pon kena delay gak lah ...huhuhuhu



7 comments:

Yasmin Nabilah.. said...

ya..mgkin ada hikmah ianya tak jadi..Allah dah rencanakan sesuatu buat Ammar dan Asz..Sabar ek Asz..

kulop ludin said...

semoga apa yang dirancang berjalan seperti yang didoakan...
tabah selalu walaupun berat bahu memikul...

eus said...

salam asz..
lame x singgah sini...
kesian plak dgar brita ni..
nk suh asz tabah pun, x guna..
sbb Asz sememangnya ibu yg sgt tabah!
sgt memberi perangsang utk eus..
tq Asz....

noradzlina.kamdani said...

hanya Allah yg maha mengetahui...be srtong kak..for ammar n urself

A.I said...

betol! hanya Allah je yg tahu segala yg berlaku ni. musti ada hikmahnya kan? apa2 pon aku doakan yg terbaek utk kau sekeluarga..

zatil said...

As salam asz..betul, Allah maha kuasa..kita usaha, Dia tentu kan..

Wishing u n Ammar all the best!! Take care ..

SieqinShukor @ PrincessMomma said...

yaa,,msti ade sb knape & mgapa..saba byk2 k...yg pnting ammar ok..brderau gak bca tdi..hhuhuhu