jom follow

Friday, January 2, 2009

salam maal hijrah & happy new year ...

aku nk amik kesempatan ni utk mengucapkan selamat tahun baru (maal hijrah) & happy new year 2009 kepada semua ... khas nya buat teman2 yg mengenali diri ini ... mmm ... cam geli lak ayat aku ni ... ada sket kepoyoan lak aku rasa ...

anw, semoga thn 2009 ini akan lebih diberkati olehNya, utk semua may joy, happiness, health & wealth be yours ... bagi aku lak semoga kami sekeluarga dikurniakan kesihatan yg baik lebih2 lagi buat ammar, rezeki yg murah dan semoga aku lebih tabah & sabar menghadapi ujian2Nya, ... insyaalah ... amin!!!

aku skang ni mood happy & ceria ... pasal 2-3 hari lepas aku down giler ... bkn down pasal aku sedey ... tapi down pasal aku sakit yg teramat2 ... rasa cam nk tercabut nyawa ... penutup tahun 2008 yg sgt menyakitkan bg aku ... apa pun aku redha ... ni suma ujianNya kan.

kat bed no 4, emergency room ampang putri ni le aku tido dari pagi sampai kul 4 ptg .... itupun lepas aku dpt injection voltaron kat pungkok utk tahan sakit ... nk tk nk kena lah tido kat situ sementara nk tunggu gynae on call yg sedang bertungkus lumus kat OT (urgent case org nk beranak!!!) ... napelah time2 gynae aku cuti sampai new year time ni gak le aku sakit ... uwaaaa!!!



pasal tu le blog aku ni tak di hapdet2 dah lama ... yg entry 30hb tu pun sbnrnya auto publish ... tak sempat nk edit dah terpublish pun ... lama tul aku tak masuk opis, since christmas sampai le smlm ... ari ni baru aku masuk opis ... sib baik ujung2 thn keje mmg kurang sesgt ... kalau tak sian le kawan aku tu kena cover keje aku.

bila sebut je christmas, tetiba tekak aku ni rasa cam nk mkn choc cake ... nyummm .. pasalnya masa christmas ari tu aku buat choc cake, kebetulan lak mak aku dtg umah ... so saje lah buat ... aku pun dah lama gak tk buat choc cake ... so ari tu mmg keje aku masak je le .... ngan hubby aku lak ari tu takde mood nk mkn nasi so aku masak ala2 western, berperang aku kat dapur nk buat suma2 .... sampai sakit2 kaki pasal berdiri lama2 tapi puas hati sbb kalau beli kat luar mahal! bdk2 suka lah ... boring mkn nasik .... sesekali mkn camni, memasing laju je baham .... cam rimau lak bunyik nye ... hiks!







masa ni tak sabar nk potong ... memasing ngadap je tunggu aku potong ... cam balik ni nk buat tapi cam tak larat pun ada ..remeh ... isshhh ... camno ni?!??

sekejapan kek aku tinggal byk tu je ... maklum le byk piranha kat umah ... adam tu tukang perabih strawberry ... last2 kek aku togel, takdak topping dah!!!

ni lak lunch kami ari tu ... potato salad, coleslaw, fried black pepper chicken, garlic bread & gravy nyer lak black pepper mushroom ... sumanya home made

ammar yg happy giler ... pasal atuk & nenek dia datang ... dia tau kalau atuk & nenek dia ada maknanya ada lah org sentiasa dukung dia ... ngengada ko kan dik!!!

kesimpulan nya, masa cuti christmas ari tu aku rasa cam tak cuti je ... mau taknya, rasa penat yg amat ... dari pagi aku sebok ... buat groceries, masak, pastu masak lagi pastu buat kek, pastu masak lagi ... tau2 dah malam je ... barulah aku dpt rehat .. itupun dah mmg time tido.... apa lagi aku pun zzzzzzz tk hengat!

6 comments:

Azimah@Melati said...

ko sakit aper as....?? tidak ketahuan haku inieh..

Asz said...

achik : suspect ari tu urine tract infection (UTI) tapi bila scan ada nmpak benda lain lak ... next week baru tau result test2 lain ... doa2kanlah spy result tu suma normal ... amin!!! (bila teringat pasal test2 tu aku dah gelabah!!!)

NaD said...

get well soon, sis.. and happy new year!

Lily.Lulu said...

happy new year asz !!!!
sedap pulak lily tgk kek tuh
adoiii ....:D

hezesuze said...

happy new year...sodihhhh bila nak dpt rasa kek ko ek...uwaaaaa!!!!

Sherry Said said...

as...
insyaallah.. takdak apa2 serious tuh.. dun worry, k..

btw..
sila la share resepi kek coklat tuh..
looks soooo yummylicious tuuu..