jom follow

Friday, January 16, 2009

ammar's physio ..

dah 2 ari aku cuti ... hari rabu & khamis pasal maid aku dmm panas ... so automatic akak jadik isteri yg solehah ... dari a-z aku buat sendiri .. penat tul aku rasa ... tk cukup tgn dibuatnya ... camne lah nanti kalau maid aku ni balik ... kalau tak dpt pengganti lagi kompem aku pengsan .... isshhh ...

dah pulak tu, kebetulan smlm appointment physio ammar kat spital ... 1st class lak tu (selalu tak sempat nk attend ammar dah admitted) ... terhegeh2 le aku sorang2 bawak ammar .... dah le parking kat situ ya amat hazabnya!!! pagi2 lagi aku dah bgn mandi bersiap awal2 ... pastu masak nasik (seb baik lauk dah masak mlm sblm tu) ... mandikan ammar pastu siap2 terus gi spital ... aku rushing ... appt kul 9.

alhamdullillah aku selamat sampai kat tmpt physio tu kul 9.15 ... kena tunggu jap ... gedebak gedebuk kul 9.30 dorang dah panggil ammar ... si kenit ni lak ... kemain lagi, dan2 tu nk tido ... kalau kat umah jgn harap dia nk tido siang ... pelik... sudahnya ... sepanjang buat physio tu dia nanges je ... pasal ngantuk ... bertuah tul.


bersungguh ammar nanges ... air mata berjurai2 ... sedih sgt dia kena duduk ... dah le ngantuk kan dik org paksa duduk lak ...woi!!! nk tido ni ....

ni lak exercise atas ball .... masa ni kejap2 dia happy ... kejap2 dia nanges ... tapi sempat lagi carik mummy ....


time ni kena duduk lak ... nk kuatkan pinggang dia ... kena selalu train dia duduk camni ....

kena naik bouncing horse ....

nanges lagi ... takmo duduk atas horse lagi .... kena paksa ... uwaaaa!!!!

oleh sbb ammar asyik nanges je ... makanya terpaksa le sambung hari lain ... minggu depan kena dtg lagi ... lagipun org tu ckp biasalah ... 1st time selalu bdk meragam .. biasanya lepas kali ke2 atau ke3 dah ok sket ... mintak2 gitulah .. insyaallah ...

abis physio aku singgah jap kat wad yg selalu ammar admit kalau dia sakit ... nk jumpa specialist dia jap tnya psal kulit muka ammar .. tak tau pehal ... dah 3-4 hari ni muka ammar naik rashes kecik2 ... dia dah le putih (tak mcm mummy yg kelam ni) .... dah le nmpak buruk cam jerawat penuh kat pipi ngan dahi ngan idung sket .... shiaaaan dia ... nmpak comot je anak aku.

kat wad tu lak aku tunggu adalah lam 1 jam baru doc boleh attend aku ... pasal dia kena abiskan rounding dia dulu ... takpelah .. itu kira bagus gak dia nk attend kat aku ni ... dah le takde appt ... walk in sukatik aku je ... lepas dia tgk bagi prescription aku amik ubat pastu balik ...

ngah pujuk ammar ... bila dia tau nk amik gambar selalunya dia diam je ...tgk tu ...elok je dia senyum walaupun muka takmo pandang hp aku ni ...


alih2 sampai umah dah kul 12.30 ... cepatnya masa berlalu ... tapi yg pastinya aku nk pengsan bila balik umah pasal dari pagi kul 6.30 aku non-stop .... setitik air pun tak lalu tekak aku ni ... makan apa lah lagi .. bila dah settle tu tetiba je aku rasa penat .... camne ni kalau maid aku dah balik pastu takde pengganti?!?? .... uwaaaaa... tolonglah!!!! anybody?!?? ... helpppp!!!!

5 comments:

Azimah@Melati said...

lupa aku nak ckp.. Alpha Lipid tue susu kolostrum.... bukan la nak pomot...tapi so far... banyak positif feedback aku dengar saper2 amik susu nieh..... yang lumpuh leh jalan yang sakit leh baik cam gitu la..bukan la ubat..just supplement jek...kuatkan antibodi..kalau ko nak try aku leh supply.... utk ammar... utk lungs dia tue...mana nak tau kan....berkat usaha ko...jarang dia admit lagik... jgn fikir aper2 ek aku just nak share jek....

Alicia said...

ketak2 jer tangan dia...bulat je aku nengok...

hezesuze said...

emm asz, betul kata kak mah tu..try bg susu alpha lipid..aku pun bru je try coz feedback dr makcik aku smmgnya gud...tryla..

xoxoxoxo said...
This comment has been removed by the author.
mummycool said...

asz, email mummy kat mummycool67@yahoo.com ataupun ym mummy... kita bual pasal maid ok...