jom follow

Monday, April 5, 2010

Ammar yg ceria ...

salam

lama aku x update blog eh ... ada gak teringat nk update tp kebizian mengatasi segala2nyer!! anw, sedang aku menggodek hp aku nih ... jumpa pic2 Ammar sepanjang minggu lepas ... one thing aku noticed, boleh dikatakan sume pic Ammar last week ceria belaka ... kita layan je pic nih eh ..


awal minggu lepas, kat umah masa baru balik dari PD ... tgh berlatih berjalan pon sempat posing lagik ..


ni plak waktu tgh minggu lepas ... masa ni baru abis appt Ammar kat spital, kami gi mkn ... seronok abis dia ...


kat umah neneknyer ... 2 hari lepas, hari sabtu 3/4/2010



dan ni yg paling latest, tgh hari smlm kat JJ Bukit Raja ... sambil carik susu Ammar kat guardian , jenjalan le kejap dlm tuh ... suka lak Ammar naik benda alah nih ...

Alhamdulillah, lega rasanyer ... setakat nih Ammar nampak sihat ... cuma masa mula2 balik dari PD hari tu Ammar dah dedar mcm nk demam pagi isnin, tp takat tu jelah ... xdelah timbul masalah2 lain ...

dan Insyaallah, hujung minggu ni ikut perancangan kami sekeluarga akan balik ke kuantan, ada kenduri utk si comey arissa (anak pada adik ipar aku) .. buat julung2 kalinyer ... pertama kali kami sume balik kuantan sejak Ammar lahir ... tokki pon x penah jumpa Ammar ... tokki nk dtg kl pon masalah juga, tokki Ammar ada masalah kesihatan ... mintak2 xdelah masalah berbangkit yg timbul ...

harap2 Ammar sihat dan sedia nk balik kg wat pertama kali ... nk jumpa sedara mara belah kuantan plak ... tp sbnrnyer org yg paling excited nk balik kuantan ialah aku & adam ... kami dah ada agenda tersendiri ... hiks! ;-))

19 comments:

Hezesuze said...

mayb ammar selesa ngan tiub yg baru kot....huhu

suke tgok pic ammar bila dia hepi...

Wansteddy Tales said...

hehe... ank sedaraku pn jenis jelez klu mama dia ambil damia. tp alhamdulillah blh main sama2. rebut2 tu biasalah. umur sebaya. hrp2 baik hingga besar nanti.

cute je gaya fatin bertenggek kat seat belakang. beria nk follow kakak ya :)

Ain said...

seronok tengok ammar makin sihat...

moga selamat perjalanan pergi dan balik dari kuantan nanti....

Wansteddy Tales said...

alamak asz... sori saya tersalah type. tu la sbbnya baca entry n nak komen bnyk2 ni kui3...

post utk U terslh bg kat entry org lain hapa la... harini mmg quit blur day hohoho...

komen sbnr: cute sngt2 ammar naik kuda tu. saya dlu pn ketika damia sakit2 saya bawak jugak dia berjalan. nk bg up kan emosi dia happy2. dia dok rumah sja asyik moody je. kesian kat anak, tp ble sya bawak damia keluar rumah kena tahan je la hati. ramai yg memandang hurm...

senang hati tgk muka ceria ammar. semoga sweety ammar kekal ceria yep :)

LYaFRINA said...

waaaa... mmg ceria ammar.. nmpak sihat jer.. alhamdulillah.. syukur.. mudah-mudahan ammar akn terus ceria.. dpt menikmati khidupan seharian dgn baik.. dpt buat sgala-galanya... dpt main2.. mcm2 kanak2 lain..

okeys ammar.. ceria2 slalu yer....

yasmine said...

asz...alhamdulillah amar makin sihat kan..semoga cepat cepat la dia main makin sihat...

noor said...

salam...kg kat kuantan kat ner yer?

guLa.gETah ;) said...

hehe. comel nye ammar. ske dea dpt maen. moge dea sehat.sehat slalu. amennn!!!

Asz said...

ze ... maybe kot, tube bru ni serasi ngan dia ...

ain ... amin! terima kasih krn mendoakan kami ...

wan ... hahahahaa ... tulah, pelik gak masa mula2 baca komen tuh .. dah agak dah,ni mesti wan baca blog lain, komen kat tmpt saya ... its ok dear, biasalah .. one of those days ... mmg ammar sker btol naik kuda tuh ... ingt nk masukkan duit biar dia bergerak, tp takot dia pening plak ... :p

Dee said...

syukur bila tgk ammar ceria..moga berterusanlah hendaknya..amin..

Asz said...

lya ... bdk kalau sihat camtulah kann ... ceria je ... kita pon x susah ati, mmg lega sgt rasa ati nih ... thnx lya ..

yasmine .. alhamdulillah ... bila dah sihat ni mkn lasak, memanjat je kejenyer ... anw, moga2 ammar sentiasa sihat ... terima kasih mendoakan ammar ... u take care!

noor ... salam, kg kat kuantan tu namanyer kg tgh ... noor org kuantan gak ke??

gulagetah ... ammar mmg sgt suke naik kuda tuh ... bkn tu je, sejak dia sihat nih suka sgt dia memanjat ... kadang rasa penat tp xpelah, rela diri ni penat melayan dia yg sihat ... berbaloi2 rasanyer ... hehehe

Asz said...

dee ... amin!!! gitulah hendaknyer ..

Along said...

Alhamdulillah, Ammar makin sihat. Harap lepas ni takde la anymore complications.

Semoga semua selamat semasa pergi dan balik dari kampung. Hope you all have fun, especially Ammar!!

noradzlina.kamdani said...

tumpang gembira tgk ammar sihat walafiat...semoga ammar sihat utk perjlnn akk n fmly pg hujung minggu ni...

Scorpio Girl said...

seronok tgk Ammar happy..:D
and geramnya dengan pipi dia lah yang..!
hopefully, dia membesar sihat dan cergas...insha-Allah...

p/s: just to letya know that I have linked ur blogsite to mine..hope you x mind,lv!

eazlye said...

wah....ammar makin ceria...
berbunga2 jugak blogger membaca...
ceria selalu yerk ammar...jgn uat kami risau...hehehe..

sbb ammar dah mcm sebahagian hidup saya dah..

Ekin said...

Hi Kak Asz,

Ekin harap Ammar akan terus ceria macam ni..lama x menyinggah, tertunggu2 berita Ammar... Bagus gal bwk dia jalan2 sekali sekala & harap2 semuanya ok.

Take care

azura said...

alhamdulillah.. ammar srasi ngn tiub baru tu..
rindu ammar.. syg ammar.. muahhh2x

noor said...

kg tengah? rs cam tau kat ner....hehe...saya kat taman sepakat....