jom follow

Friday, March 5, 2010

kalau korang kena, korang hangen x???

salam

perhatian ye ... ini adalah entry luahan perasaan ... bagus jugak lepas korang baca, korang komen bg pendapat ... serba salah gak aku sebenarnyer ...

ok, citernyer camni ... ptg smlm sampai umah pengasuh Ammar (lepas abis nursery pkl 5, Ammar dok ngan pengasuh sampai lah aku amik dia dlm pkl 6.30-7.00) .... kebetulan smlm aku x bape sehat, fenin2 lalat .. dizzy ... so incik hubby aku pi lah amik Ammar ... sampai lam keta aku x pasan lagi ... coz rambut Ammar disisir ke tepi ... on da way perjalanan ke umah tetiba aku pasan rambut dia ... dlm ati aku berkata "eh ... pesal muka Ammar nmpak lain??" ... rupa2nyer .......
SEBELUM





SELEPAS!!!




rambut Ammar dah gonjeng!!!

huuwaaaaaa ... aku rasa cam nk nanges tgk rambut anak aku dah tobek gitu ... nape wat Ammar cenggitu?!?? huuwaaaaaa ....

incik hubby lagilah, dia mmg sensitif part2 rambut Ammar nih ... kalau aku nk potong pon kena tanya pendapat dia .. penah aku potong dia x puas ati tau ... lagi kan plak org luar .... aku ngan hubby dah bercadang, wiken nih nk bwk Ammar ke kedai /salon utk trim rambut dpn tuh ... alih2 dah ada yg zasssss kan dulu ...

kalau korang jadik aku, korang hangen x?!?? kalau potong cantik2, aku rasa x le aku rasa ralat sgt ... ni cam ... alahaiii ... no offence eh ... cousin aku kata rambut Ammar dah cam temenggung jugah ... huhuhuhu

yg aku x brp berkenan, org yg potong rambut Ammar tu xde courtesy langsong nk call aku mintak permission ... jgn kan nk mintak permission, dah lepas potong tu pon xde langsung courtesy nk bgtau kat kami nih ...

tu yg aku dlm dilemma skang nih ... ibarat diluah mati mak, ditelan mati bapak ... kang kalau aku tegur, dia x bley terima pastu xnk jaga Ammar lagi camne?!??

isshhh ... susah arr camni ... aku ada terpikir, ptg kang amik Ammar aku nk ckp elok2 kat dia, nk bgtau dia lenkali xyah arr susah2 potongkan rambut Ammar ... takot gak, kalau apa2 jadi coz Ammar jenis xmo diam ... kot dia ngah potong rambut Ammar, pastu Ammar x diam kot dah tercucuk mata ke hape ... aku gak yg putih mata ... i dun want to take dat risk ...

kwn2 sume ... korang rasa camne?? wat shud i do?? tolonglah bg idea sket ... aku risau aku ckp kang dia xley terima pastu xmo jaga anak aku lagi ... pleaseeeee ...



18 comments:

ita cutevirus said...

asz,

pendapat ita la... tanye dulu camne rambut ammar leh jadik cenggitu... maybe jugak bebudak lain yang terpotong ke... (kalo ade budak lain kat pengasuh tu la)...

kalo takde budak lain, ckp la ngan die...

"THANKS LA COZ GUNTING KAN RAMBUT AMMAR.. KITORANG BARU INGAT NAK BAWAK AMMAR POTONG RAMBUT KAT KEDAI... AKAK/MAKCIK/ADIK DA POTONGKAN... BUAT SUSAH² JE... TAPI NEXT TIME TAK YAH LA SUSAH² POTONGKAN RAMBUT AMMAR YE..."- sesambil tu usapla rambut ammar yang senget benget tu....-

hopefully die paham laa...

Asz said...
This comment has been removed by the author.
Asz said...

ita ... cayalah ita! terima kasih byk2 .. siap bgkan skrip ... i luv da idea!! hehehe

Normi Ali said...

ckp elok2 la kat dia Asz....mungkin x sengaja kot ( bersangka baik )..he..he..he

Asz said...

normi ... hehehe ... btol lah kann .. x baik bersangka buruk ngan org kann ... astaghfirullah!!!

MamaCira said...

mungkin dia nak buat ammar selesa kot..
tapi cara dia salah
x mintak kebenaran dgn ko dulu..

mmg cenggitulah asz bila dgn pengasuh ni
susah! susah!
kita kena jaga hati diorang
padahal kita yang bayar tau!

demi anak..
kita terpaksa ikut rentak pengasuh
TERPAKSAlah bersangka baik memanjang..

Ekin said...

Salam akak. Thx sudi link. Bagi ekin la.. setuju cara ita. Betul tu.. kekadang tu x tau cmne nk ckp (serba salah) sebab dia yg jaga ammar kan..tapi xpe... nanti kalo rmbt ammar pjg balik, akak kene gi trim cecepat.. hihihi.. haha.. luas betul mulut ammar..nampak sume gigi cute2 tu..

Along said...

Hmm..payah gak...but I think dari u pendam je, baik cakap..tapi cara baik..macam Ita bagi script tu pun dah ok dah. Cakap je (bohong sunat pun bleh la), selalu potong rambut, abah dia yang buat ke...nenek dia ke...so lepas ni takyah. And then tinggalkan pesan, kalau ada benda2 macam ni, minta dia tanya kita dulu la...benda ni actually common courtesy la kan...maybe dia ada cuba contact Asz tapi x dpt...maybe la.
Sian rambut Ammar dah gonjeng! Takpe..tetap hensem boy..

Asz said...

mamacira ... aku tau niat dia sbnrnyer baik tp tulah nyer, kurang2 lepas potong tu bgtau le ..bkn aku nk marah pon, paling2 aku kata kat dia xpelah, next time xyah arr susah2 ptong rambut ammar ...

ekin ... akak td cuba nk tinggalkan kat blog ekin, sedey baca kisah ayin tuh ... tp kata nyer "restricted to team members" ... ralat rasanyer ... aku !!! huhuhu ... akak pon sker ngan idea ita tuh ..

along ... hahaha .. bohong sunat eh dan bersangka baik kann ... mungkin lah kot dia ada try call tp x dpt ... bak kata my cousin, cam temenggung jugah ... x kesah arr ... bkn senang nk dpt pesen cenggitu ... :p

Ekin said...

oh.. ye ke.. hihi.. dulu saya x restrictkan comment tu.. tapi ada kes yg buat sy trpksa buat camtu. Psl sape tah yg tetiba komen buat sy skt ati. Anw, saya dah open balik.. bole comment dah.. pasni dh tau camne nk deal kalo dpt lagi komen camtu..ye kak.. sedih rasanya masa Ayin buat camtu. Hubby kata sy cam bdk2 tapi kita ni ibu dia.. mesti le sensitif lbh.. hehe. Akak, saya pasan bulu mata ammar tu panjang gile.. kalo girl.. mesti cute kan.. ahahaha. Hari ni xde entri resepi?

Asz said...

owhhh ... patot le pon ... akak pon aritu dah terkena gak ... anw, akak paham apa yg ekin lalui ngan ayin ... eh, sempat lagi tanya resepi ... kalau dulu almost every friday (masa ngah rajin update blog) akak wat entry memasak .. la nih ammar dah makin lasak x dan lagi nk masak fancy2 ... yg mana dan je, anw, insyaallah, kalau ada masa akak update entry resepi lak eh ..

Asz said...

hmm ... mmg xde rezeki lah ekin akak nk post comment kat blog ekin, cuba byk kali, bila time nk masukkan word verification tu gagal coz box tu keluar sparuh je, xde tmpt nk type word tuh ... anw, akak letakkan kat sini jelah ..

"sob sob sob ... sedey plak baca kisah ayin ngan mama ... reminds me of my adam (abg ammar) ... same thing happen to me dik ... adam rasa akak x sayang dia lagi coz akak sebok ngan ammar ... but truth is, i love him da same, even more ... sob sob ... dik, u shud spend more time ngan ayin, before dia lagi jauh ngan ekin ... amik one day leave and spend time just da 2 of u is a very good idea ... gi mkn kat his fav place or bwk dia tgk wayang or apa2 jelah yg dia sker ... so atleast he has sweet memories with u yg dia bleh kenang balik bila dia dah besar ... (terus berkobar2 wiken nih nk wat yg sama ngan adam) ..."

::Mrs.Bubu:: said...

setuju cara Ita, cayalah beb! nak sound, tak kena. tak sound karang, ati plak bengkak. rasanya cara macam tu la yang terbaik.

kesian ammar, hilang 2% hensem, tapi ammar tetap cool la :D

hugs n kisses to ammar!

xx
puterinuur

Dee said...

i think cara ita yg first sekali komen tu ok...my babysitter pun suka potong rambut anak2 I..tp so far ok je..sbb tang fringe je kan..

jajarina said...

kak asz, ank jaja pun penah kene camtu tau.. lagi terok dr ammar.. BOTAK CHIN..
akk tawu kite wat ape? kite dendiam jek, pastu trus amik Aiman bwk ke penang and taknak anta lagi umah org tu.. SERIK

noradzlina.kamdani said...

akk mana le tau rambut ammar terkene bubble gum ke...tu yg terpaksa gunting kot....tp still if i'm @ ur place terasa ati kite... kot ye xble ke call xpun sms infm le hu hu hu sian ammar

sWeEtdARLiNG said...

suggestion suh tanya dulu apa yang kena ngan rambut ammar tu, betul.. ko tanya dulu, kutnya benda tu datang dari bebudak lain
sweetdarling79.com

AdD said...

salam,
selalunyer sy jadi silent reader jer... tp teringin plak nak komen kt entry ni... just nak bgth jer... gonjeng2 pun Ammar tetap encem... huhuuhu.. so skang ni boleh bg temporary nick name kt Ammar ler.. "Ammar gonjeng"... heheehee.. comel comel comel... gurau je jgn marah eh...