jom follow

Wednesday, March 24, 2010

Hulurkan tangan, ringankan beban ... bantulah Pn. Haryani

salam

tadi aku gi jenjalan ke blog lya ... terpanggil aku utk turut serta membantu Pn. Haryani nih, its time for me to give back ... dulu waktu aku susah, ramai yg sudi membantu ... jadi aku amat2 berharap En. Hydir (Blogger We Care) boleh ikhtiar something bg membantu Pn. Haryani spt mana beliau membantu aku dlm kes Ammar x lama dulu ...

aku amat2 berharap pihak berwajib yg terbaca kisah Pn. Haryani ni tampil utk membantu Pn. Haryani dan keluarganyer

aku sgt2 simpati, aku tau camne susahnyer ati Pn. Haryani, dah le sakit ... pastu dah tentu2 at da same time pikir pasal anak2 dia gak ... ya Allah, besar sungguh dugaan buat Pn. Haryani ....

dgn jasa baik lya, aku cut & paste kan kisah pasal Pn. Haryani ni ... terima kasih lya!


Kisahnya:-

Pn. Haryani Mat Hussien merupakan seorang ibu tunggal kepada 3 orang anak telah mengidapi penyakit saraf (Guillan barre syndrome A.I.D.P Axonal Variant) iaitu lumpuh separuh badan, enemia dan chronic gastritis (usus terlalu nipis) . Beliau telah lumpuh separuh badan dan kemungkinan besar akan hilang deria penglihatan.Ibu Haryani juga dlm keadaan uzur akibat penyakit kencing manis. Semua kerja2 rumah masih dilakukan oleh Haryani spt memasak & sbgnyer. Sepatutnya puan Haryani akan menjalani pembedahan di HUSM pada 18hb Mac 2010 baru2 ni. Namun hasil perbicaraan saya dengan Haryani pagi tadi melalui YM.. Pembedahan itu akan di dianjakkan..Program Bantuan Ikhlas Pembedahan Puan Haryani telah dilancarkan di Facebook. Tetapi feedbacknya amat tidak memuaskan. Sehinggakan jumlah wang yang terkumpul untuk pembedahan esok (RM8++) masih tidak mencukupi.

Diharap sesiapa yang berkemampuan tampil membantu :-

Nama: Haryani Mat Hussin.
No Account RHB Islamic Bank: 1-62139-0006744-7
Maybank: 164034266923
No. Telefon: 014 725 7787


p/s : aku amat2 mengalu2kan kesanggupan korang utk wat entry bg membantu Pn. Haryani nih, utk menyenangkan keje korang, cut & paste je dari entry aku ni pon xpe, aku izinkan ...

10 comments:

LYaFRINA said...

Asz..sedikit pembetulan... Bru tau dr hryani... sebenarnya ibu Haryani juga dalam keadaan uzur akibat penyakit kencing manis & bukan bcuti kerana nak menjaganya.. Semua kerja-kerja rumah haryani lakukan sendiri seperti memasak... Cuba anda bayangkan??? Macamana mungkin insan ini melakukannya??? Haryani hidup sebatang kara, tanpa seorang suami disisinya. Harap sama2 kita membantunya.. memberi kembali sinar dalam hidupnya!!

Asz said...

ok lya .. sya akan buat pembetulan ... thnx 4 da info dear

A.I said...

Asz, aku copy paste je entry kau ni ye. Esok nk msk kat blog aku..mudah-mudahan, ringan skit beban yg ditanggung Haryani yg cantek manis tu.. :(

zue @ annaleeya said...

td pon dah bace kt blog lya dgn asha.... pas nih nat wat n3.. mudah2an dpt membantu pn haryani nih...

Asz said...

AI ... x kesah, wat le apa yg patot ... senang sket keje ko x yah nk ngarang panjang2 ...

zue ... bantulah selagi terdaya ... manalah tau kita mampu mengubah nasib seorang insan

fruitted said...

saya pon cut&paste ye kak..

Lelaki Ini said...

salam..kak asz, saya copy paste je k..

http://tetikuskukus.blogspot.com/2010/03/blogger-mari-bantu-kawan-dalam.html

Asz said...

fruitted ... niat utk membantu, sya izinkan ... sama2 kita bantu ..

sham .. thnx dik

suria_reaL said...

akak..sy pn copy n paste je story ni...thnx..

Hazey said...

Salam, Terima kasih saya dah copy paste ke dalam blog saya, insya allah moga ada yang bermurah hati untuk memberi sumbangan kepada beliau..