jom follow

Tuesday, November 16, 2010

Ammar's breathing ... :'((


salam

sejak friday last week ammar x berapa sihat ... bdn mcm dedar2 tp bila check temperature ok ... mulut merah je bak pakai lipstik ... private part & gastro area pon merah ... nafas ammar pon nmpak dlm & berat ... sedih aku tgk ammar ... :'((



video


btw, smlm dah bwk jumpa paed kat mutiara damansara, dr Y ... suspected steven johnsons syndrome ... x bley nk confirm coz ammar x demam ... so she didnt give us any antibiotics ... at the moment, she gave us areus for the reddish skin, lip balm & mouth gel to prevent from mouth infections ...

hope he gets well soon ... :'((

10 comments:

R I N I . R A N I said...

kesiannya ammar. yer lah, his breathing nmpak berat, mcm susah nak nafas. kenapa ye? asz taknak cuba bawa ke clinic lain plak? juz tanya pendapat doc lain, maybe they have different views...

semoga ammar cepat sembuh. amin...

Asz said...

rini ... kalau ammar x sihat mmg ginilah cara dia bernafas ... ammar ada lungs condition (hyperactive airway disease) ...

anw, fyi ... paed yg i bwk ammar nih bkn calang2 doktor ... she is actually a well known paed cardio specialist attached wth HUKM tp ada her own clinic... and she knows ammar's condition really well ... she even kenal all the specialist yg merawat ammar di HKL ... i guess i already have the best medical team utk ammar ... :))

mama zahin said...

ciannya ammar..

harap2 ammar cepat smbuh..

:-)..

insyaallah..

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

asz,
sedih tgk ammar cam tu. terbayang saat sofie sakit...
sabar ye, kami semua doakan yg terbaik buat ammar.

A.I said...

Ya Allah...sedihnya :(

semoga sakit Ammar diringankan olehNya..amin..

Mieja@Faiza Amir 2001 said...

sedihnya auntie tgk....:( harap2 ammar cepat sembuh....amin aminn..

R I N I . R A N I said...

oh...that's good then. yes, u're right, ammar is already in the care of the best medical team. sbb the doc herself is a cardio specialist & knal other specialist yg rawat ammar. and i'm sure they're doing their best to treat ammar. my prayer will always be with u & ammar...

Mimi said...

Salam Asz.. kuatkan semangat, u kene terus kuat & kuat for Ammar ok babe. Sometimes bila berhadapan dengan keadaan mcm ni kita akan rasa macam nak putus asa, tapi kita tau yg kita x boleh. Iringi usaha mengubati Ammar dengan doa pada Allah yang tak putus kerana dia penentu segala dan kesembuhan itu terletak pada dia. Jangan tinggalkan solat (this is also reminder to MYself!!) sebab apa-apa doa pun tak akan makbul jika kita meninggalkan solat.

Asz sedang di uji dengan ujian yg sgt besar, banyakkan bersabar menghadapi nya. Segala yang berlaku ada hikmahnya dan ada balasannya yang mungkin kita tak dapat lihat di dunia ni tapi yang penting ganjarannya di akhirat kelak.. Insyallah segala usaha, kasih sayang, kesabaran Asz pasti mendapat ganjaran yang besar daripada Allah.

As a reader I sentiasa doakan yang Ammar akan sembuh & sihat & membesar sebagai anak yang soleh, dan Asz terus kuat & tabah menghadapi ujian ini. Insyallah :)

Ummi Lily... said...

As Salam Kak Asz,

Insya'allah, Ammar akan semboh... Lily sekeluarge akan sentiase doakan agar Ammar cepat semboh yer...

You take care kak... =)

Azma said...

cepat sihat ammar..kesian auntie tgk selalu sgt sakit! cepat sihat ye sayangg..