jom follow

Tuesday, June 2, 2009

xtau nk letak tajuk apa nyer entry ... entry brief kot!

salam ... it has been a while since my last update ... tu pon masa mother's day last 2 weeks kot ... actually, hari2 aku ada rasa nk update, tp bila bukak je new post terus blank ... x tau nk wat entry ape ... x tau nk tulis ape... tetiba suma hilang

so today its a start ... am trying tu update dis blog as often as i cud ... truth is rasa bersalah coz ada gak yg tanya apsal x update blog ... sungguhpon blog aku nih x semeriah blog2 yg lain tapi ada gak yg sudi bertanya ... thnks, u know who u r ... hehehe
lama x update pasal ammar kan ... alhamdullilah ammar sihat walafiat ... mkn lasak! penat jaga dia ... pantang lepa ada je yg nk dibuat ... last week mata ammar lebam ... jatuh from sofa kat nursery ... akibat dari lebam tuh, ammar dapat nama baru .... nenek panggil si mata ijau ... (pasal lebam tu mkn lama mkn ijau kalernye)

masa ni x brp nmpak lebam bwh mata tuh

yesss, ammar dah duduk nursery semula ... my sis rasa cam nk keje ... so skang sebok mencari & masih mencari ... anybody hiring???


aku lak mmg 2-3 minggu kebelakangan ni amat2 sebok ngan keje ... pagi2 dah kuar umah, dah nk gelap baru balik ... itu pun kena singgah pick up ammar dulu then baru balik umah .... siyes, aku mmg sgt2 penat!!!!

boleh kata tiap mlm kat umah pon still check email keje & wat email, x cukop ngan tu aku kena wat call sana sini ... bil tepon jgn citer le ... x tau le bape bulan nih ... x kira nk claim gak kat bos ... dia yg sebok soh aku follow up call sana sinun ... bkn dekat2 .. tu kat UK & Germany ... jgn bos kata dia xmo bayar sudah!


sib baik en hubby paham keje aku ... tp kengkadang dia bengang gak .. huhu

sampaikan aku bwk anak2 gi aquaria last wiken, saturday pon bos still nk kacau ... siap soh aku wat email bagai ... sedap2 dia kan ... aku ckp boleh no problem, tapi tunggu lagi 3-4 jam ... okeh x aku ckp ngan bos cenggitu???

esok aku cuti, pasal nk bwk ammar gi spital ... ada check up ... talking about check up ... just nk bgtau, ammar nyer paed, Dr J no longger attach ngan wad yg slalu ammar admitted dulu ... he is now officially jadik lecturer ... that is what he told my hubby last week ... kebetulan last day dia kat wad aku dtg ngan ammar ... anw, xlah rasa terkilan sgt, sempat gak arr say thank you for everything ... he is such a nice, understanding & cool doctor ... i really hope sesape yg replace Dr. J is as good as him or better ... hehehe

ni lebey kurang cam entry brief ... esok lusa kot2 kalu aku update xdelah korang blur sgt ngan apa yg aku ngarutkan lam nih ...

okeh ... need to go ...ngantuk arr .. nk zzzzzzz .... esok2 kalau ada time aku update lg ... tungguuuuuu!!! hiks

4 comments:

Lily.Lulu said...

ammar pun makin sihat
makin ceria je !
that's good

asz .. tengok makin cun la !!
;)

Hezesuze said...

wah windu tau sama kamu..
akhirnye ada gak new n3 kan..

ammar : makin chubby & hepi sokmo
asz : mkin tantek ler..seyes! aku suke tgok ko kai spek tu..very the vogue mama...ikhlas tau..

suealeen said...

asz.. entah ye.. camne nak cakap pasal tips bagi makan anak ni. so far dia nak makan je. bagi le banyak mana pun. tapi ikutkan my previous experience dengan 2 anak lagi tu, bebudak ni memang ada up and down. maksudnya keinginan mereka nak makan tu. kejap nak, kejap tak nak, kejap banyak, kejap sikit. tak tentu!

syafiah tu saya tengok juga la dia suka makan apa. so far dia tak suka makan bubur nasi. kalo bagi pun kena tambah susu. cerewet jugak si kecik sorang tu!! huhu!

lasak tu menunjukkan dia menggunakan otaknya. bagus².. yeayyyy!! cium sikit ammar untuk sue ye!

Asz said...

lily ... thnks, alhamdulillah ammar nyer health improves a lot ... makin cun ke ... jgn wat kelakar lily ... (blushing nih!!!) ... anw, thnks again ... :)

ze ... iye beb, akhirnyer ... insyaallah ada kelapangan aku try gak nk update ... pakai spek tu pasal mmg mata dah kureng sket ... yelah asik ngadap pc jek ... mana taknyer ... anw, thnks for da compliment.

sue ... mmg suke btl tgk syafiah berselera gitu ... ammar ni x tau lah apsal ... lately xmo makan lak ... dah cuba mcm2 ... yg manis, yg masam, yg masin ... dari bubur ke nestum suma dia kemam pastu luahkan semula ...

kebetulan smlm ammar ada check up, try mintak ngan doc supplement utk increase appetite ... manalah tau kan dia xmo mkn sbb xde slera, cuba je ... x cuba x tau ... betul tak?

mmg suke ammar dah lasak, its a good sign .. tapi penat, sian kat dia jugak ... coz dia feeding kan guna tube kat perut ... terbatas pergerakan dia ... send my kisses & hugs to syafiah too ... xoxo