jom follow

Wednesday, June 24, 2009

B.E. ... my own testimoni ...

salam ...

uiihh!!! dah lama btol aku x update blog aku nih ... mmg kompem2 dah bersawang ... huhuhu

tp nk wat camnekan, dah tuannyer sebok ... al maklum, akak kan career women yg dedikasi juga ibu yg penyayang kepada anak2 serta isteri mithali kepada seorg suami yg amat memahami.... gituuuuu .... statement berani mati aku kekdahnyer ... hik hik hik ... lek arr jgn korang nyampah lak ... saje je nk wat2 lawak ...

yg betulnyer sebok dari skool hols ari tu bawak sampai ke hari nih ... ari nih aku bz gak sebnornyer tp rimas le dok mikir blog aku yg dah lama x berupdate ... memandangkan vit 'R' aku mengatasi vit 'M' maka hari nih aku decide nk update blog.

tgk tu ... sebok nk mencapai hp mommy!

ni kesinambungan entry yg seblm nih ... 2-3 minggu lepas kot (ish ish ishhh ... x sangka lama btul x update blog!!). anw, aku nk share pasal Brilliante Extra (B.E.) nih kalau ari tu aku kata nmpak improvement pada Adam, pd Ammar x nmpak lg ... skang aku nk citer pasal Ammar lak selepas almost 3 minggu consumed B.E. nih ...

Alhamdullillah syukur, Ammar dah mula menampakkan perubahan positif sejak amik B.E. nih. As most of you know, my pride & joy, lil Ammar has Down Syndrome ... of which tahap pembelajaran & perkembangan agak lewat dari kanak2 normal. masa mula2 aku campurkan B.E. nih dlm susu Ammar, i didnt expect much from Ammar ... mmg 1st week tu i'm quite frustrated coz Ammar nmpak sama, no improvement at all .... am quite frustrated to be honest coz deep in my heart i wanted to see Ammar do more from wat he could do now ... but then dat was me being stupid & selfish i am!!! bila pikir balik ... i said to myself ... xpelah, kita cuba dulu... kena sabar ... maybe not so soon ... so i kept on mixing B.E. dlm susu Ammar ...


but then, bila masuk 2nd week ... aku noticed Ammar aktif lebih dari kebiasaannyer ... kebetulan lak minggu yg sama tuh Angah (penjaga Ammar kat centre DS) tu bgtau yg sama. Ammar lebih aktif pastu lak skng ni dia respond very well bila Angah or cikgu2 kat centre tu bg arahan. Ammar likes to hit himself wth his hand (ada gak yg suspect Ammar ni maybe Down Syndrome + Autistic) esp when he gets excited ... so when cikgu2 kat situ say "No Ammar" then he'll stop. i am sooo thrilled and happy when Angah bagitau pasal nih ... at least ada gak nmpak perubahannyer ... walaupun x byk but it means a lot to us.

Ammar skang nih dah kurang vit M .... kalau dulu nk soh bye2 org ... kita kena angkatkan tangan dia barulah nk melambai ... kalau x wat gitu jgn harap ... skang ni lain lak, kalau soh bye2 elok je dia angkat tgn dan melambai ...

Ammar skang lebih focus ... x mcm dulu, like in his own world ... x kesah ape yg ada kat sekeliling dia

satu lagi bila soh clap ... sampai sudah dia xmo buat .... tgk mood dia xpon org kena start tepuk kan tgn dia baru dia clap ... tp skang nih dia tgk kita clap cepat2 dia pon clap sama ... x ckup ngan tu ... mulut dia bising ... babbling all da way bila time dia jaga ... x tau dia membebel kat sape ... kat aku kot?!?? hehehe

Ammar ngah beriya2 bercerita ngan abangnyer, Adam ...

yg paling aku suka tgk bila dia ngan Adam ... x tau nape dia sgt2 geram ngan abangnyer ... membebel2 ngan Adam umpama ada paham stiap butir yg kluar dari mulut Ammar tuh ...

dan satu lagi yg paling ketara aku nmpak perubahan Ammar bila ada lagu or music (Ammar loves music & sounds sooo much) .... skang nih katalah kalau ada lagu or music ... Ammar bley synchronize his moves wth da beat ... kalau slow, slow gak lah dia gerakkan badan dia tuh ... kalau rancak, laju gak lah dia gerakkan badan dia ... yg penting ikut beat!

dis is how i let my big bro knows dat i luv him soooo much ... big smooch at da back of his head!!! hihihi

mmg teruja sgt ngan apa yg Ammar boleh wat skang ... am sooooo happy ... syukur Alhamdullillah ... maybe to some of you apa yg Ammar could do now is not a big deal ... but to me, to us, to both our families ... its a really really BIG deal!

Insyaallah selagi terdaya & termampu, aku & hubby akan berikan yg terbaik utk anak2 ... especially Ammar.

and as i mentioned dlm entry sblm nih, harga sebotol cuma RM20 utk 120tablets .... mkn skali sehari je (4tablets) ... sape2 yg interested utk mencuba produk nih bleh le YM aku .... jgn segan2 nk add aku shud korang need further info ... (amk_baby@yahoo.com) atau tinggalkan je komen, msg or jejak kat chat box tepi tu ... i'll be happy to assist u guys ...

7 comments:

Lily.Lulu said...

makin ceria tengok adam
dan makin shat
Alhamdulillah
:)

suealeen said...

saya pun tumpang happy la, asz. i know exactly how you feel. ammar boleh buat itu ini dah macam big accomplishment kan...

Hezesuze said...

Wah! bgusnye ammar da de prubahan..
akan ku teruskan bg anak2 aku mkn...

p/s stakat ni lom lgi nmpak kesannye...lambat kot..hehe

Asz said...

lily ... yup, am so relief! Alhamdulillah

sue: yes sue ... i know u'll understand how i feel ... happy sgt2.

heze: mmg kesan tu x sama .. ada yg nmpak cepat .. ada yg lambat ... it depends ... tapi kena sabar ... Insyaallah ...

AQisH said...

alhamdulillah

i'm happy to hear abt ammar progress..semoga dia semakin aktif dan sihat..

ACHNA SHAFIQO said...

hey, juz follow up ur blog after saw the news in nuffnang home. sorry if my question hurts u, but i wanna ask whether the B.E [BRILLIANT EXTRA] can be consumed to normal kids? can i know the range of age to consume? any B.E for adults? coz i'm wondering that it might help me during study in uni?

thanks. hope ammar get well soon.

with love,
Vintage Achna.

http://vintageachna.blogspot.com
[DO VISIT MY BLOG AND FOLLOW ME!]
THANKS. XOXO.

mummysyafie said...

semoga cepat sembuh ammar...untie akan doakan yang terbaek buat ammar..