jom follow

Sunday, June 7, 2009

Brilliante Xtra ... tablet utk minda

salam semua ... entry aku kali ni pasal tablet utk minda ... sape2 yg ada anak rasenyer akan berminat ngan produk ni ... termasuk le aku ...

biaselah kan ... seboleh nyer as parents kita sume nk yg terbaik utk anak2 ... esp kalau membabitkan pasal pembelajaran dorang ... sape lak yg nk anak dia bodoh ... ye tak?? so aku just nk share da gudness of dis produk ... Brilliante Xtra ...

last 2 weeks a close fren of mine dtg umah, one of her kids ni ada masalah utk belajar ... kurang konsentrasi ... suka berkhayal ... bkn bodoh atau lembab tp bila cikgu ajar kat depan walau mata pandang papan hitam or tgk muka cikgu tp fikiran dia dok melayang merayau ntah mana2 .... baru darjah satu tapi masih x pandai baca sampailah my fren ni try Brilliante Xtra pada anak dia yg bermasalah tu ....

Brilliante Xtra ... RM20.00 per bottle (120 tablets)

anw, now after 1 month taking dis Brilliante Xtra, da child has made some progress ... Alhamdulillah, da child now dah boleh mengeja ... membaca agak merangkak but hey ... its a gud start ... its a gud sign ... ngan kuasa Allah, dis produk works wonder for her ... then aku pon rasa terpanggil nk try Brilliante Xtra ni pada anak2 aku ... esp Adam & Ammar ...

walaupun baru seminggu Adam amik Brilliant Xtra nih, aku dah nmpak kebaikannyer pada Adam, walaupun x byk but at least ada gak arr .... all dis while aku mmg bagi Adam Multiple Vit & Vit C ... tiap2 bulan mmg ada budget monthly utk vitamin anak2 ... kalau beli mmg suma flavor yg dia sker ... but then sedap camne pon i still have to call him and remind him everyday soh mkn vitamins, but since he's taking dis Brilliante Xtra ... dia lak yg remind kan aku hari2 ... "Mommy, hari ni Adam blom lagi mkn vit yg sedap tuh la!" ... bila dah jadik gitu, nmpak sgt aku pelupa, makanyer aku pon sudah mula mengamalkan Brilliant Xtra ni ... (aku baru start 3 hari lepas .... hihihi)

then, satu lagi aku notice ... Adam senang bangun pagi .... x le liat cam slalu .... Alhamdullilah, aku sgt2 sker part yg nih ... senang sket keje mak aku pagi2 nk kejutkan dia gi skool ....

as for Ammar blom lagi nmpak perubahan, one of da reason maybe bcoz Ammar has Down Syndrome ... so i guess the gudness will come much later ... x kesah le ... aku just try, manalah tau kot2 dpt membantu Ammar ... x banyak sket pon jadilah ...


flyers utk Program Khas Smart Learning 2009, Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan


yg menariknyer Brilliante Xtra nih bkn shj baik & elok utk anak2 kita malah org dewasa pon boleh makan Brilliant Xtra ... bila aku baca flyers pasal Brilliant Xtra nih, byk gak kelebihan nyer ...

Calcarea Phosporicum : merangsang otak & menguatkan ingtan dpt membetulkan jalan fikiran dari fikiran yg merayau2, kuat berangan, dpt mengatasi masalah spt pelupa, cepat marah, runsing atau panas marah (sesuwai btol utk aku nih ... hehehe)

Kalium Phosporicum :
sesuai utk org yg dilanda kesusahan & penderitaan spt sugul, susah hati , cemas & dukacita. juga utk org yg mengalami kepenatan yg keterlaluan & murung serta x bermaya. utk org yg gelisah, mudah marah, histeria & kerap melakukan aktiviti yg memenatkan otak dan juga sesuai utk org yg ada masalah mengigau, hilang ingatan, kecewa, putus asa, malu x bertmpat dan x gemar bercakap .... (pon sesuwai utk aku)


Magnesium Phosporicum :
utk org yg sentiasa mengeluh & x berupaya utk berfikir ngan jelas


Lecithin & Choline :
membantu menambahkan sel darah merah dan hemoglobin, berupaya mengurankan kepenatan otak, lemah badan, letih, pelupa, muram dan keliru. juga dpt mengelakkan strok ... (lg le sesuwai utk aku kan???? ... hihihi).


produk Brilliante Xtra ialah program khas Smart Learning 2009 oleh Kerajaan Selangor, dibawah anjuran Gerakan Pembangunan Belia & Wanita Ampang dan mendapat sokongan Parlimen Ampang serta badan2 lain ...

nampak tu ... rm20 je sebotol selepas disubsidikan ... rugi kalau x beli skang ... (promote nih!)


harga sbnr kat farmasi sblm disubsidikan ialah RM 59.90 sebotol (120 tablets) ... yg menariknyer, selepas disubsidikan .... harga sebotol cuma RM 20.00!!!!! fyi, stok adalah terhad dan harga subsidi diberikan sepanjang program ni dijalankan ... (sori, aku x tau bila promo ni abis)

so, kalau korang berminat ... bolehle YM aku .... jgn segan nk add aku shud korang need further info ... (amk_baby@yahoo.com) atau tinggalkan je msg or jejak kat chat box tepi tu ... i'll be happy to assist u guys ...

oooppsss .... terlupa lak ... paling penting skali, Brilliante Xtra nih mendpt kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia.

"Ke Arah Anak-anak Selangor Yang Pintar" .... katanyer lam flyers Brilliant Xtra tu .... hehehe

6 comments:

noor asyikin said...

dok semenyih kira selangor la ye?haha..kin mcm minat nak cuba utk dhia. dia cuma masalah bangun pagi.

Asz said...

kin .. bleh je dik ... try le, blom cuba blom tahu ... tp kesan ubat ni berbeza utk setiap individu ... ada yg cepat ... ada yg lambat ... kalau rasa nk beli call akak eh ...

suealeen said...

boleh gak ni... camne kalo nak ni?

Hezesuze said...

oppss sory line tenet bru je OK...beli from ko ke..nak jgak ni

miloais said...

asz.. betul2 ke tu???
menjadi eh????
interested la plak...

AY-Shop said...

Salam..kak..ammar apa khabar. saya baca kisah akak dari beautiful nara. sedey je..huhuh..tapi salute kat akak sebab tabah mengahadapi semua ujian ni. Anyway nak tanya la kak..BE tu ada lagi ke? try google tak jumpa pon. cam berminat jer..:)