jom follow

Saturday, October 2, 2010

Ammar ... finally, he is walking!!!

salam

just want to share this happy news with everyone ... dalam 2-3 hari ni, Ammar bersemangat nk jalan ... and tiap kali Ammar berjalan, aku x penah berkesempatan utk capture saat2 itu ...

video kat bawah ni adik aku yg amik during physiotherapy Ammar kat HUKM pagi smlm ... walaupon therapist tu kata Ammar masih lagi x stabil and still need the special shoes to help him on that ...

and eventho byk kali jatuh tersungkur, terlungkup, terlentang bagai, Ammar x penah give up ... Ammar tetap bangun and he kept on trying ... kuat semangat btol anak mommy nih ... hehehe

after all the hardship, this is the moment we've been waiting for ... our pride n joy, Muhammad Ammar Danish is finally walking ... Alhamdulillah syukur ya Allah ... doaku selama ini dimakbulkan ...




video



18 comments:

Yasmin Nabilah.. said...

Alhamdulillah..seronoknya..:) Ammar nanti ajar nabila jalan yek..:)

Kak Mah said...

comelllll...

Asz said...

Alhamdulillah Achik Ina ... boleh je nk ajar Nabila berjalan, tp Ammar pon jalan x stabil lagi ... hihihi

Achik ... dari semalam mommy dok tersengih je ... girang btol hati aku ...

EraNaZeErA.. said...

alhamdullillah...

akhirnya... moga ammar terus maju... cumil ja ammar jalan...

happy nengok ammar...

Along said...

Wah, clap for Ammar!! Lepas ni bleh main hide n seek ngan mommy lak yer...biar mommy penat mengejar. Hehehhe...

noradzlina.kamdani said...

mesti syok kn? semoga ammar akn lbh aktif slps ni

I want to lose weight said...

Tahniah ammar :)

ieda said...

go ammar!!!!go ammar!!!!go...go...go...tak sempat 3 tahun...very good.gaya jalan sama ja dgn nabila dulu..hehehe
well asz...be prepared...nanti jenuh berpeluh nak kejar dia.

Asz said...

thnk u all ... mmg rasa terharu sgt masa mula2 tgk ammar berjalan makin lama makin jauh ... dari 2-3 tapak ke 5-6 tapak sampailah hari ni lebih 10 tapak ...rasa cam x percaya pon ada gak ... Alhamdulillah, berkat doa kami, family serta kwn2 semua akhirnyer ammar dah boleh berjalan walaupon masih blom stabil lagi, terima kasih skali lagi ... xpelah, nanti lama2 makin improve lah kan ...

kak ida ... hahaha ... agaknyer mmg anak2 DS nih mmg byk persamaan kann ... bila saya baca pasal nabila, saya slalu ckp dlm hati "eh, ammar pon camtu gak" ...

tulah, kwn2 saya soh beli kasut joging terus, pasni kalau saya x kurus gak sah lah lemak saya dah tepu .. hahahaaa :D

memorisusuanku said...

alhamdullilah...seronoknya tgk ammar berjalan....auntie doakan semoga sentiada dikurniakan kesihatan yg smepurna...amin....:)

Hezesuze said...

wah lpas nie bleh main lari2 ngan mak noks...hehe

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

alhamdulillah, seronok tgk ammar berjalan. sofie baru dapat 2-3 step, jatuh...huhuhu...ammar sgt laju jalan. bila agaknya sofie nak jalan laju mcm ammar ni. letih juga tungguh.
asz, saya tgk, ammar jalan penuh confident tau. sofie mcm takut2 lagi nak jalan....

Danny Neza said...

Alhamdulillah..semoga ammar akan lebih bersemangat n kuat mngharungi segalanya.. Ammar memang anak yg kuat..

Momma Mia said...

Alhamdulillah... tahniah amar. semoga ammar membesar dengan sihat & ceria selalu.Amin!!

makcikkantin said...

alhamdulillah, berkat sabar mommy & semangat cekal ammar...there u go, one step at a time.

kagum dgn semangat asz

A.I said...

YEAY!! Ammar dah pandai jalan..
GO Ammar Go!! (^_^)

eus said...

alhamdulillah... sronok dgar berita ni! :)

amie said...

alhamdulillah..
seronok tengok ammar da boley jalan..
da lame tak bukak blog tetibe terfikir nak jenguk laman ammar nih..
scrollscroll nampak khabar ammar da boley jalan..
rase nak nanges tengok video tuh..
comel..
moge die sehat dan aktif lg lepas ni..
mama ammar mesti tak kesah tuk kejar ammar.. :)