jom follow

Friday, July 30, 2010

TOLONG!! TOLONG!! SGT2 URGENT...



salam

aku nk mintak tolong sgt2 ngan kwn2 sekalian ... skang nih aku sedang mencari supplier yg boleh supply tube Ammar ... sgt2 urgent!!!


nmpak x tube yg ada clip kaler ijau tu ... aku nk beli tube yg tulah ... hujung dia cam dah koyak sket ... skang nih terpaksa aku plasterkan ... huhuhu



citernyer camni ... awal bulan June tahun ni, aku call paed wad kat HKL ... mintak no supplier yg supply BARD button kat paed HKL coz tube yg sambung dari tube bag tuh dah ada koyak sket ... Alhamdulillah, nurse mmg simpan no supplier tu ... so aku pon call minah ni ... nk place order ... aku kata nk 3 pcs je ... coz harganyer mcm x padan ngan saiznyer ... mahal!!

then, seminggu pastu dia call aku balik ... dia kata ok, dah dpt mms aku (aku mms pic tube tu takot dia salah order) ... saiz pon dah confirm then dia kata dlm 3 minggu bila tube tu sampai dia akan call aku ... masa tu aku rasa lega ... kalau x susah ati aku nih ... mau x tido malam memikirkan ....

tup tap lepas 2 minggu dia call balik ... katanyer management suruh aku amik/beli the whole box .. ataupon sekurang2nyer half a box ... (satu box ada 12 pcs) ... so aku terang2 ckp kat dia x mampu le nk amik 1 box ... kalau setengah box boleh gak arr consider ... mana aku nk cekau duit byk gitu kann ...

ckp lebih kurang dia kata kat aku, xpelah .. dia kata ok, so nnt dia order ... maknanyer aku kena tunggu lagi 3 minggu ... masa tu dah rasa hangen gak arr ... tp xpelah ... nothing she can do kalau management dia xmo order ... so aku pon tunggu ...

alih2 lunch tadi aku call balik, just follow up nk tanya bila aku boleh dpt tube tu (kalau ikut time frame minggu ni) ... boleh plak dia ckp management dia kata kena carik satu lagi patient yg nk beli balance setengah kotak tu baru boleh order ... kalau ko jadik aku ko x hangen?!?? bkn reti lah dia nk call ke hape bgtau awal2 ... kalau x boleh gak aku usahakan carik tmpt2 lain ... walaupon in actual fact aku dah tanya byk farmasi & supplier ... dorang x jual tube nih ...

dlm pada tu sempat gak aku sound kat dia ... tp cara baiklah ... bkn gado pon ... nasihat kat dia, next time apa2 pon inform le customer ... dah le aku btol2 urgent nk kan tube tu ...

so skang nih dia kata purchasing dept will order the tube utk aku ... tp dia kata x janji boleh jual kat aku setengah box ... maybe management dia soh aku beli the whole box ... tu yg aku menggagau nk carik supplier lain nih ... dah le bkn senang nk dpt supplier yg boleh supply ...

mintak tolong ye kwn2 ... sape2 yg ada contact ngan supplier utk brg2 medical nih ... please let me know ye ... aku dah buntu dah nih ... pleaseeeeeee ....

10 comments:

ieda said...

asz...akak boleng tolong tanyakan kat supplier akak tp hari ahad baru boleh call.kedah weekend jumaat/sabtu.

Along said...

Alamak Azs..Along pun cuak dan geram membaca entri u ni. Teruknya supplier tu, kenapa nak paksa orang beli extra amount. Macam nak carik untung atas kesusahan orang je. Along akan cuba tanya my cousin, dia doktor...kot2 la dia tau. Salam sayang untuk Ammar.

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

salam asz,
siannya...kalau saya pun hangen jugak la...nak tolong pun tak tahu mcm mana. kot2 la kak ieda boleh tolong...harapnya boleh la,kan? sabar yer...

Noina said...

Alamak..huhu.. klu ina pun hangin gak..dah la urgent..leh lak buat cam tuh kat Asz..tak perikemanusiaan langsung...
huhu..kawan-kawan yang baca entry nih..tolong Asz dan Ammar yek..!

Hezesuze said...

orait mek...mak try tanye kt member mak suzanah...now dia wat bisnes bekalkan peralatan medical...

Asz said...

kak ieda ... pleaseee ... terima kasih byk2 .. xpe saya paham dah wiken pon, next week pon xpe ...

along .. tulah, sakit ati gak arr ... susah gak kalau btol2 tube nih koyak sampai x boleh guna lagi ... camne ammar nk mkn ... dah le skang nih ammar masih lagi dlm proses belajar mkn guna mulut ... hopefully masih boleh bertahan lagi 2-3 minggu ... thnk u along...

fieza ... mmg boleh sabar ... takot tube tu x sabar nk koyak je ... hehehe ...

ina ... hangen mmg hangen ... nk marah pon rasa cam x guna gak ... so kita kena lah carik alternatif lain ... hope ada yg boleh membantu ...

ze ... ok gak kalau ko tanya sue ... hopefully company dia ada supply tube nih ... apa2 ko call aku ye .. thnk u!

Azma said...

kesian asz & ammar. Semoga cpt2 settle hal ni ye..akak pun xde sumber yg boleh membantu.

makcikkantin said...

Asz,

Makcik try to do my bit by calling pharmacies around here, tapi semua tak ada jual......sedih makcik tak dpt tolong, insyallah, makcik cuba lagi ye..

Asz said...

azma ... kak, saya kesian lagi ngan Ammar ... hope tube tu dpt bertahan sampai dpt yg baru ... (kalau dpt yg baru ) ... huhuhu

makcikkantin ... thnk u for ur effort ... really appreciate it ... kami pon dah serata tanya pharmacies kat sini ... but no luck, dorang x supply ... yg bagusnyer kalau dpt supplier yg supply kat spital2 ... tp tulah, yg tu lagi susah nk dpt ...

LYaFRINA said...

asz.. bru tau ni..
alamak mcmana dlm kes camni pun x leh consider??
nmpaknya kita bkn 1 malaysia lg la... xde keprihatinan lgsung.. kalo kna kt lya pun..lya akn sakit hati.. ia la.. ianya melibatkn nyawa ank y kt sayangi.. sesuatu y penting dlm perjalan hdup ank y tercinta..

insyallah.. kalo lya tau pasal ni..lya gtau asz.. try survey kt internet dulu k..