jom follow

Wednesday, October 13, 2010

orthopaedic shoes

salam

entry kali ni pasal orthopaedic shoes ... kasut khas utk anak2 yg ada masalah utk berjalan ... dah dekat seminggu gak lah aku dok simpan entry ni ... tp x berpeluang nk menaip isinyer ... pic2 ni sume awal2 aku dah upload ...

as u all know ... ammar kan only recently pandai berjalan ... tapi therapist kata cara jalan ammar blom mantap lagi ... x stabil ... dan kalau mahu dia berjalan dgn betol dlm waktu yg lebih singkat, ammar memerlukan kasut khas ...

sbnrnyer ada a few options yg kami ada ... yg 1st, beli kasut yg diimport khas dari luar negeri, harga dlm linkungan 3-4 ratus ... gulppp .... terus telan air liur kami mendengar harga tu ... hehehe

yg ke2 ... tempah kasut khas ni kat satu kedai di Jalan TAR ... famous gak kedai kasut nih ... coz masa aku bwk ammar gi fisio kat HKL dulu pon therapist kat sana soh buat kasut kat kedai yg sama ... harga lebih kurang rm150 bergantung pada saiz dan patern kasut ...

yg ke3 ... splint ... lebih jimat, no cost at all ... buat kat HUKM gak ... tp kena tunggu lama utk dpt appt utk buat & kalau kata dah buat tp x sesuai ngan kaki anak kita, dah satu hal plak ... kena buat lain ... so byk masa abis kat situ ...


ni le kedai yg famous tu di kalangan therapist ... Shanghai Shoes aka Choi Hoong Shoe Enterprise ....

aunty kedai kasut tu sedang amik ukuran kaki ammar ...

part ni paling seksa ... ammar xmo dok diam ... aunty tu nk lukis frame tapak kaki ammar

the materials .... kami pilih kaler brown/maroon with beige stripe ...

ni le aunty yg amik ukuran kaki ammar tu ... aku rasa dia pon tukang kasut gak ... nmpak dari percakapan & gayanyer, dia arif pasal kasut khas utk anak2 cam ammar ...


so, setelah diambil kira segala aspek ... kami pilih option yg ke 2 ... harga x terlalu mahal pastu kasut tu pon boleh siap dlm masa 3 minggu je ... hehehe

Alhamdulillah, masa kami ke Jalan TAR wiken lepas (2/10/2010) jalan amat2 clear ... kalau x, situ lah tmpat jam yg teramat ... dipermudahkan urusan utk ammar ...

oh ye ... nnt bila dah siap kasut ammar tu, aku akan update yer ... Insyaallah, minggu dpan kasut ammar siap ... x sabar rasanyer nk tgk ammar berjalan ngan kasut baru tu ... hik hik hik :))



15 comments:

sW33tdARLiNG said...

Salam Asz,

Pemberitahuan, saya dah bertukar bloglink yang baru... http://sw33tdarling.com.. anda dijemput, silalah berkunjung

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

oh....saya tak sabar nak tgk bagaimana rupa kasut tu. Sofie juga perlukan kasut khas, mungkin seperti ammar....

Asz said...

sweetdarling ... okie dokie! :))

fiza ... nnt kasut ammar dah siap saya upload pic k ... mungkin juga kann, coz sofie pon sama cam ammar, jalan x stabil ...

mama balqis said...

mesti ammar seronok dgn kasut barunye..

Sal said...

Yeah.yeah..dpt kasut baru. Alhamdulillah, moga2x Ammar dpt berjalan, berlari seperti kanak2x lain...insyallah...

Azma said...

asz, akak pun nak jugak. Senang tak cari kedai tu? Walaupun therapist tak de suruh pakai kasut khas akak rasa better akak buatkan jugak sbb dia pun baru nak bertatih dengan langkah yg lansung berterabur.. terkangkang2..hehe..

Asz said...

mama balqis ... kami pon x sabar nk pakaikan ammar kasut tu ...

sal ... Alhamdulillah, itulah diantara doa yg slalu dipanjatkan buat ammar, moga dia dpt berjalan, berlari cam anak2 lain ...

kak azma ... senang gak lah nk carik ... landmark dia pizza hut kat jln tar tu, shoplot ke 6 dari pizza hut tu (kalau x silap saya) ... sebelah dia ada barber shop ... rasanyer xde sign board ke hape ... tp kalau akak tgk ada kedai kasut yg buruk ala2 ol skool ...tu lah kedainyer ... elok gak kalau dipakaikan kasut khas tu pada hasif, al maklum ank2 down ni kan limb agak lembut maka cara dorang bertapak nih x tetap ... dari pengamatan saya, kasut ni Insyaallah dpt membantu ... if u need anything, please leave ur no at aszkamal@gmail.com ... saya call akak nnt k ... :))

Hezesuze said...

eh mek..agak2 boleh tak buat kasut tuk anak aku yg jalan kaki nye jengkit2??

Asz said...

ze ... aku rasa sblm ko habis duit buat kasut tu ada baiknyer ko consult dulu ngan pakar ... kalau dorang kata ok, boleh je ... lagipon, anak ko jalan stabil, cuma cara jalan dia menjengkit2 ... aku penah dengar ni sume mind set, mungkin ada sebab dia menjengkit, perasaan dia je kot yg buat dia menjengkit2 ... wallahualam ...

LYaFRINA said...

wowww.. sweet..lps ni dpt la ammar jln cpt.. sweet pilihan kaler tu. x sabar nk tgk rupa kasut ni mcm mana. dan aunty tu mmg nmpak pro j kan...

gud luck asz & kiss ammar 4 me..

Umairah Farisah said...

kat mana yer kedai nih

Unknown said...

Kat mana kedai ni. Sy perlu utk kasut kaki palsu sy

a片成人網站 said...

寫真女郎AV貼片
華人影音視訊聊天
運彩賽事預測
免費電影下載
成人校園a片
影音視訊聊天室
亞洲成人視訊
免費yam交友聊天室
免費視訊妹

www.77yum.com said...

成人卡通影片分享
免費正妹交友
台灣媽媽精
免費自拍圖片
聊天交友網愛
online遊戲
免費視訊脫衣視訊
a片免費看
亂倫俱樂部

免費網友自拍 said...

色熟女交友聯誼
愛情小說
現金板
免費av1688影音娛樂網
視訊色妹妹
成人影音
淫女交流
通博歐博百家
色a片免費看