jom follow

Monday, September 24, 2012

kisah ammar dlm HM ....

Salam

sori lah eh ...sebenarnyer citer ni jadi 2 bulan lepas, tp baru skang nk post ...al maklum, aku kan 'rajin' sgt hapdet blog nih ...

btw, citer nyer camni ...2 minggu sebelum puasa hari tu, aku dpt call dari office PSDM (Persatuan Sindrom Down Malaysia) ...katanyer ada reporter dari HM (Harian Metro) cari ammar ...and i was like "huh?!??" ...rupanyer reporter tu penah jumpa ammar when i was not around ...kebetulan agaknyer dia mmg tgh carik bahan, dan teringat plak pada ammar ...wakil dari PSDM tu bgtau yg reporter tu kalau boleh nk interview aku ...nk soh aku share sket pasal challenges kami membesarkan anak spt ammar ...mula2 aku mcm reluctant, sbb aku tetiba jadik nebes, buntu mcm x bole nk pikir ...blurr kejap (padahal bukan nk citer pasal aku, pasal ammar kot ...ntah apahal plak aku nk nervous?!!)

then bila aku ckp ngan en hubby, dia kata ok ...accept je lah ...share whatever yg aku nk share ...maybe ada somebody kat luar sana yg senasib ngan kita tp x tau camne nk handle anak camni (lebih kurang camtulah ayat dia) ...and aku pikir btol gak ehh ...(bukan ler kata aku terer or memandai bajet bagus ...tp manalah tau kot2 apa yg aku nk share nih dpt memanfaatkan org lain) ...so, i said yes to them and pihak PSDM yg arrangekan semuanyer ...

sembabnyer muka mommy masa nih ...al maklum, interview pagi ...pastu plak aku 2-3 kali nanges masa bercerita kesah ammar ...muka lepas nanges tu ...(tetap bg alasan tu, padahal mmg muka dah besau pinggan ... ngehhhh :p )

the interview took place at PSDM ...mmg ammar feel at home lah kann ...sbb dari kecik masa aku keje opis dulu mmg hantar dia kat situ (daycare) ...and PSDM salah satu tmpt aku rasa yakin utk tinggalkan ammar (selain dengan family aku)  coz pengasuh2 kat situ mmg dah faham sgt dgn keadaan ammar ...esp Mak Long (salah seorang pengasuh yg senior kat situ) ...aku mmg senang sgt ngan cara dia melayan anak2 kat situ ...

ok now aku dah blur lagi skali ...sejak2 dah lama x hapdate nih, bila sampai penutup je aku rasa mcm blurr je nk end kan post aku nih ...bak kata org skill tu makin hilang ....agak2 aci x kalau abes camni je?!?? boleh arr ehh???

okbai!!!

p/s : kalau agak2 korang nk baca online klik je sini kisah ammar @ harian metro

16 comments:

YUS said...

Dah lama x beli paper.. ter 'miss' kisah ammar! ruginyaaaa!

Zach's Momma said...

baru baca article ni from online metro :)
Ammar memang hebat! aunty doakan ammar membesar dengan sihat..

Asz said...

@Yus xpe, boleh baca online ...tp x real sgt arr sbb xde pic ammar ...hehehe

@Zach's Momma ...Amiin, thnk u for the doa aunty ...kisses to lil Zach ok ...mmuahhh!!

makcikkantin said...

ASZ! Selamat kembali!

Alhamdulillah, Ammar semakin sihat.....i love all your cooking down there.

harga handphone samsung galaxy terbaru said...

kunjungan membaca:)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

فاتن الصاوى said...


شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
شركة المثالية للتنظيف بالجبيل

فاتن الصاوى said...


خدمات شركة ركن الامثل بالمنطقة الشرقيه 0502644550 وتقديم كافة الخدمات المنزلية

شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف

شركة المثالية said...



شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر

Kontengaptek said...

Hello Everybody

boleh kenal

im kontengaptek

please visit

my blog

av無碼性愛 said...

運動博弈
輪盤
免費名模麻豆自拍
清涼泳裝美女寫真集
女友交換區
成人文章
免費a片下載無碼有
色女群
破解視訊妹妹免費看

網路校園美女寫真 said...

夜情交友
色6k聊天室
試玩賓果
免費正妹交友
線上免費試看短片a片
搏奕
情色論壇
嘟嘟成人網
聊天室

شركه نظافه بالدمام said...


تبحث عن شركة متخصصة فى خدمات التنظيف بالدمام بافضل المعدات والسوائل وثقة تمة فى العمل ودقة فى النتائج كل هذه المميزت توفرها شركة الجنرال الشركة الافضل والامثل فى الخدمات المنزلية بالدمام وبما اننا الشركة الافضل والامثل بدون منافس سوف نسعى لتوفر افضل الخدمات باقل تكلفة وبقدر كبير من الاهتمام والدقة عزيزى اينما كنت فى اى منطقة ا وحى تابع لمدينة الدمام اتصل بنا وسوف نصلك فى الحال شركة االجنرال للخدمات المنزلية
شركة نقل عفش بالدمام

شركة تسليك مجاري بالدمام

شركة مكافحة حشرات بالدمام

شركه تنظيف منازل بالدمام ومجالس وكنب وشقق

شركه مكافحه نمل ابيض بالدمام بافضل المبيدات

شركه تنظيف مجالس وكنب بالدمام بافضل مواد التنظييف

شركه تنظيف خزانات بالدمام مع التعقيم والغسيل

شركه تنظيف سجاد بالدمام

شركه تنظيف شقق بالدمام وفلل وقصور



asdasd said...

線上21點
免費影音視訊
送獎金獎勵
色a片色情自拍影片庫
天下淫書亂倫小說網
私拍美腿露點
正妹網路相簿
免費正妹自拍
線上輪盤

a片貼圖區 said...

中租原車貸款增貸0800772999
銀行線上汽車貸款
信貸60分鐘火速撥款
原車貸款增貸
個人徵信線上查詢
銀行二胎房貸
分期償還
銀行汽車貸款免留車‎
線上銀行汽車貸款