jom follow

Friday, January 28, 2011

membebel ke menyanyi?!? german? french? je ne sais pas!! ...

salam ...

sejak 2-3 menjak nih, kepala aku ting tong ... byk nau benda lam pale otak nk pikir ... serabut sgt!!! so bersempena ngan serabut & xde idea nk nulis nih ... aku nk share ngan korang video ammar nih ...


video

ni masa stuck lam jem mlm tadi ... aku pon x tau ammar nih ngah membebel ke?? ngah nyanyi ke?? ngah sakit dada ke?? ntah lah ... korang rasa dia ngah buat apa tu??

Thursday, January 13, 2011

ammar & his breathing problems ...


salam

sunyi je blog aku nih kann ... lama sgt x update, xde mood pon iyer gak ... maaf ada yg bertanya, sampai hantar email ... terima kasih atas perhatian kalian ... tp byk sgt yg jadi lately nih, problem plak dtg silih berganti .. lepas satu, satu lagi ... x perlu lah nk elaborate, kang dikatakan mintak simpati plak ...

dah masuk tahun baru pon ... sedar2 dah 2 minggu thn baru ... tp problem2 aku camtu gak ... xde gak kurangnyer ... dlm byk2 problem tu, hanya satu perkara yg amat2 merisaukan aku iaitu ammar ... tahap kesihatan ammar masih sama, on & off ... hari ni dia ok, esok dia dah cam x sehat ... kejap demam, kejap cam sehat ... seriously aku btol2 stress ngan keadaan camni ...

baru2 nih (x lah baru sgt, cuti krismas ari tu), kami suami isteri buat keje giler ... tekad bwk ammar gi bercuti ngan kwn2 rapat kami ... x lah lama mana pon, tp kami nk jugak bwk ammar ... walaupon perasaan berbelah bg sgt menebal dlm diri ... sekejap aku konfiden, kejap aku x konfiden ... risau kalau2 ammar buat stunt, apa aku nk buat ... dah le kat tmpt org, x tau selok belok tmpt tu kann ... tp syukur kwn2 rapat yg sudah ibarat adik beradik sendiri sentiasa ada disisi menemani & bg support ...


video

setiap mlm camnilah keadaan ammar ... byk kali akan bgn, then duduk sambil mendongak just to catch his breath ... sedih ... kesian ... i wish i could do more to help my lil angel ... :'((


sepanjang kami disana bercuti ammar masih begitu keadaannyer ... kejap ok, kejap x ok ...yg peliknyer eveytime kami bwk ammar berpiknik & bermain air di pantai serta merta ammar akan jadi sihat walafiat ... tp bila dah balik chalet mulalah dtg panas bdn nyer tu ... dedar cam nk demam ...

anw, terbaru (last week 4hb jan 2011) ... kami bwk ammar gi ENT appt ... masa pegi bln 10 ari tu, doc kata appt kali ni nk test tahap pendengaran ammar buat kesekian kalinyer dan menentukan sama ada ammar memerlukan pembedahan kecil utk masukkan tube dlm telinga bg membantu pendengarannyer ....

tp since ammar sedang mengalami masalah pernafasan ... maka appt hari tu lebih kepada permasalahan tersebut ... so, lepas doc check mcm2 (masukkan camera lam idung & check tonsil) ... hasil perbincangan bersama pakar2 lain ... they hv decided that ammar need an operation to remove his tonsils and adenoid lumps ... tentatively doc dah book tarikh April 11, 2011 utk pembedahan ammar ....

Ammar's admission note utk tonsillectomy on April 11, 2011


ini disbbkan, saiz tonsil ammar masih lagi di tahap yg sama (tahap 4) wlaupon setelah diberi antibiotik ... at the same time (masa operation tu) ... kemungkinan besar dorang akan masukkan tube dlm telinga ammar juga ... so bulan depan ada satu lagi ENT appt utk confirmkan balik sumenyer nih ... kiranyer ni 3 dalam 1 punyer keje lah .... buang tonsil, buang adenoid & masukkan tube dlm telinga ... "hebat btol ammar!!"...:((

yg agak merisaukan hati ini ialah bila doc explain pada kami ttg risiko2 yg mungkin akan di hadapi oleh ammar waktu pembedahan tu nanti (faktor kesihatan ammar yg lain2 juga diambil kira termasuklah jantung nyer) ... sampaikan, pakar ENT tu mintak aku bgtau pada doc kat IJN masa appt ammar bulan february nnt, mintak 'clearance' sama ada ammar fit atau tidak utk this procedure atau tidak ... katalah pakar kat IJN kata ammar x fit lagi, abis tu camno?!?? susah ati aku nih weiii ... bulan 4 tu lama lagi ... mcm2 boleh jadik ...

picture terbaru ammar hari ahad lepas ... ammar cepat penat, jalan sket pastu dah termengah ... terus duduk utk amik nafas ...


to be frank, almost 3 bulan aku jadik zombie ... sampaikan aku phobia nk tido coz takot apa2 jadik kat ammar ... esp bila doc dah pesan spy monitor ammar tido coz katanyer ammar is having sleep apnea ... lg menakutkan bila aku baca kat wikipedia ... "stroke is associated with obstructive sleep apnea" ... maunyer aku nk tido lena pas baca tu!!!

secara x langsung, rasanyer keadaan ammar ni dah effect kat aku gak ... aku serabut, emo x tentu pasal sampaikan benda2 kecik boleh buat aku menangis ... honestly, lepas jumpa doc ENT hari tu ... seharian aku menangis sampai bengkak2 mata ... sedih sgt2 ... napelah x putus2 dugaan utk kami ... yg menanggung sakitnyer ammar ... lagi le aku sedih .. huhuhu :'((

aku harap sgt2 on next appt miracle will happen ... manalah tau tetiba lepas doc check ammar doc kata ammar ok .. xyah nk bedah segala ... harapannnnn .... huhuhu