jom follow

Monday, April 26, 2010

uhuk .. uhuhk .. uhuk ...


tekak terasa sgt gatal ... hidung dah makin tersumbat ... suara pon dah hampir x kedengaran ... pejam mata je rasa panas ... perut dah sakit akibat dari batuk yg berlebihan ... uhuk .. uhuk .. uhuk ... badan rasa suam2 ... seram2 sejuk ... lemah ... aku rasa x lain x bukan ... aku nih dah kena 3 serangkai ... demam batuk & selsema ...

so, ptg ni balik keje aku nk gi klinik terus ... nk jumpa doc, nk mkn ubat cepat2 ... risau takot berjangkit kat Ammar lak ... sian kat dia ... tu pon mlm tadi dia tido ngan abah nyer ...

oklah ... aku dah x daya nk naip lagi ... otak aku dah x bley berpikir ... mata rasa nk pejam je dari tadi, kalau dpt tilam, bantal & selimut, nescaya aku tido lena ... nk relaks2 sambil tunggu abis ofis hour ... bye!



Tuesday, April 20, 2010

napelah pulak kali ni ...



salam


dah 2 hari aku x keje ... smlm ngan ari nih ... smlm sbb aku pon x bape sihat, PMS yg melampau sakitnyer dan Ammar plak ngan flu & batuk yg light2 ... tp bila dah sampai ptg smlm, aku dah ok ... Ammar plak yg dari flu & batuk ... dah demam!!! aduihhhhh .... siannyer anak aku ...

mlm tadi tido pon x lena ... asyik merengek, pastu sepanjang mlm tido atas bdan abahnyer ... siannyer hubby aku, dia pon penat & ngantuk gak tuh ... lagi2 kena pegi keje pulak ...

so skang ni, Ammar ngah terbaring layu atas tilam dia di dpn TV ... sambil aku baring2 layan fesbuk, blog & TV ... kejap2 kang dia merengek, pastu tido balik ... pastu merengek lagi, then tido balik ... yg bagusnyer aku x nmpak dah hingus meleleh ... batuk pon still light2 je ... cuma demam dia je on & off ...



Ammar xmo main ... asyik nk tido & baring je ... siannn ...

napelah plak kali ni Ammar demam ... haishhh ... mintak2 Ammar cepat baik, dah start antibiotik hari nih ... xtau camne lagi aku nk tingkatkan immune system Ammar ... dah mcm2 produk aku bg Ammar mkn ... lepas satu, satu ... tp Ammar ttp mcm tu gak ...

nk kata aku slalu expose Ammar gi tmpt2 awam x gak ... as much as i want to expose Ammar to the whole world tp aku limitkan gak, esp kalau tmpt tu sesak ngan org ...

bkn je aku risau pasal Ammar skang nih, aku risau pasal keje aku gak ...pg tadi pon aku just sms bos aku bgtau aku x dtg keje psal anak aku x sihat ... demam ... ntah apalah yg menunggu aku kat opis besok ...

jgn masuk opis esok bos soh aku balik xyah datang keje lagi sudah ... mau aku meroyan kat situ gak ... huhuhuhu ....

Ammar, cepat2 lah sembuh sayang ... mommy sian kat Ammar, asyik x sihat je ... :'((




Saturday, April 17, 2010

kenapa perlu berdengki ngan aku???

salam

entry aku kali nih sbnrnyer entry meluahkan perasaan ... honestly aku mmg x sangka, sampai tahap gitu skali ada yg x puas ati ngan aku ...

aku x paham ... perlukah bila aku ada anak yg sakit, aku perlu menangis, sedih sepanjang waktu serta perlu berpakaian selekeh ... motifnyer apa?!?? supaya org kesian pada aku??? or nk suruh org simpati ngan nasib aku??

dan bila juga aku ada anak yg sakit aku x boleh lagi keluar ngan kawan2 aku ... esp kawan2 baik aku yg sentiasa ada disisi taktala aku susah mahupun senang dan sentiasa bg aku kata2 semangat utk aku meneruskan hidup menghadapi dugaanNya??? maknanyer bila aku ada anak yg sakit aku kena putuskan segala hubungan aku ngan kawan2 aku serta dunia luar dan x boleh keluar rumah pegi mkn2 ... or minum2 kopi ... ngan kawan2 aku semata2 sbb aku kena jaga anak aku yg sakit???

atau dgn erti kata lain, aku x bley ada 'life' ... kalau aku ada 'life' maknanyer aku dah buat salah besar ngan mengabaikan kepentingan anak2 aku ... camtu ke??

well ... maybe ada yg bersetuju ngan pendapat di atas ... and at da same time, maybe ada yg x setuju ... as for me, aku mmg x setuju langsung ...

ini pendapat aku ok, kalau ada yg x setuju tu hak masing2 ...bg aku x semestinyer bila kita ada anak yg sakit kita kena bersedih sentiasa .... sepatotnyer kita kena berfikiran positif & redha ngan ketentuan Allah ... qada & qadar ... mmg aku sedih (sapelah yg happy bila anak yg dilahirkan sakit?!??) ... Allah je yg tau camne perasaan aku masa mula2 Ammar lahir, sepenuh hati aku bersedia menerima kehadiran Ammar yg istimewa, tp aku akui agak susah aku menerima kenyataan yg Ammar lahir dgn pelbagai masalah kesihatan ... Alhamdulillah ... slowly aku terima Ammar seadanyer .. cuma aku ngaku yg aku slalu x sampai hati & kesian ngan Ammar coz dia slalu sakit ...

dan bila aku keluar ngan kawan2 aku, x bermakna aku lupakan anak2 aku esp Ammar ... kalau Ammar ngah sihat dan hubby aku bg green light (maknanyer dgn rela hubby jaga Ammar) ... jadi apa masalahnyer??? i dun see any wrong keluar ngan kwn2 ... i need some space too ... furthermore they are my two best frens ... they already like my sisters ...

aku x pernah skali pon, pegi jumpa or lepak2 ngan kwn2 aku tu kalau Ammar x sihat ... never ever!!! i am not that stupid okeh ... i know my priorities ... sorry to say this, but please ... tolong jgn buat assumption sendiri ... u dun know how hard to raise a special child with special needs (tambahan ngan pelbagai penyakit) ... it is just not physically tiring ... mentally too ... so please dont!!!

pastu, aku kluar gi mkn2 atau minum2 kopi kat mana2 lah skali pon ... sama ada tmpat tu mahal ke, murah ke ... who r u question aku nyer financial??? ko tau ke sape yg bayar bil2 tu sume .... cuma aku nk ckp, kwn2 yg aku kluar ngan dorang tuh sume very generous ... money is not a big deal to them, bg dorang the most important is friendship!!! and i dun get to see them that often coz one of them dok nun jauh kat dubai ... so only when she's back in kl aku dpt chance berkumpul dan jumpa dorang ....

apa yg aku kesalkan ... sume umpatan nih datang dari mulut seorg kwn ... jgn ditanya mana aku tau ... itu x penting ... yg penting aku x sangka ini sume dtg dari mulut dia ... padahal, aku x buat apa2 pon kat dia ... aku x kacau org pon, am happy of wat i have now ... walaupon x sesempurna dan sebaik pada pandangan org lain, tp amat sempurna buat aku ... and i never ever tell bad things about her ... depan aku, benda yg kluar dari mulut dia sume yg baik2 ... puji2an yg baik serta kata2 semangat ... tp rupanyer depan aku lain, belakang aku lain ... ada lagi a few things dia kutuk aku ... motif???

mmg aku kesal ... sgt2 kesal ... all this while aku ingt dia kawan yg baik ... (terms aku kawan yg baik base on trust, kawan yg jujur, ikhlas x ngumpat belakang kita dan sentiasa bersama waktu susah senang) ... pernah juga dia jadi tmpat aku mengadu nasib, meluahkan perasaan ... tu pon jadik bahan dia nk kondem aku ... MasyaAllah!!!!

i really hope dia sedar kesilapan dia nih soon ... dan bkn aku sorang je jadik mangsa dia, ada a few lagi, cuma aku x sure sama ada dorang tau ke x yg minah ni been 'bitching' bout them too ... pity them ... wlaupon aku kenal mangsa2 yg lain, tp aku bkn jenis nk menyampai cerita2 gini ... so not me okeh!!!

am not going to serang dia or wat not ... bg aku senang je, biar Allah yg tentukan hukuman/ganjaran buat org camni, wat goes around comes around ... i always believe in that ... jgn dah terkena batang idung sendiri baru nk sedar ... or jgn sampai org yg kena kutuk tu hilang sabar pastu serang ko ... malu weiii!!! (hope jgn sampai tahap tu) ...

bila jadi camni, baru lah aku tersedar ... realitinyer bkn sume kawan yg dpn kita baik, belakang camtu gak ... ada yg bertalam 20 muka! ... apa2pon, aku bersyukur sume nih jadi ... aku pasti ada hikmahnyer ... i will be more careful in da future ...

lepas2 ni aku harap, xde lagi manusia yg aku anggap kawan, dan aku sayang sbg kawan buat camni pada aku atau sesiapa saja ... sesama kawan lain pon kalau boleh aku xmo lagi jadi camni ... we shud love & appreciate each other, bila senang maybe kita rasa kita x perlu kawan, tp percayalah ... bila dlm kesusahan & kesulitan, kawanlah org pertama yg kita cari utk mengadu nasib ... (selepas Dia yg satu) ...




Wednesday, April 14, 2010

finally ... Ammar balik kuantan ...

salam

wiken baru2 nih, kami sefamili balik kg ... di kuantan ... wat julung2 kalinyer setelah lebih 2 tahun ... to be exact seumur hidup Ammar kami x pernah jejak kaki ke kuantan ... al maklum, Ammar punya masalah kesihatan sejak lahir lgi ... sampai satu tahap doc x bg Ammar travel jauh2 ... doc sarankan perjalanan maksimum hanya 1 jam sahaja, tidak boleh lebih dari itu ... dikhuatiri akan menyebabkan kesihatan Ammar terjejas ...

mula2 dulu ada yg cam x percaya, xkan lah teruk sgt sampai camtu skali ... malas aku nk layankan org2 tu sume ... dorang xde anak yg sakit cam Ammar, boleh lah sedap2 mulut berkata2 ... aku wat dunno jek ... aku pikir yg terbaik wat Ammar, sanggup kami hanya berada di sekitar lembah klang selama 2 thn lebih nih ... seb baik parents aku x jauh ... nun kat klg ..



dlm keta, from kntan - kl ... penat!!!


dan selama tu jugalah, x pernah pon skali pergi bercuti jauh2 ... paling jauh terbaru nih, kami santai di Port Dickson (perjalanan pon sejam jek) ... itu pon sbb Ammar dah tukar dari gastro tube ke button ... (gastro tube sgt mudah tercabut, kalau tercabut kena masukkan yg baru cepat2 kalau x lubang kat dlm perut tu akan tertutup semula, xmo amik risiko tulah sbbnyer kami x pegi jenjalan jauh2 ... senang berada sekitar lembah klang coz HKL x jauh).

anw, kami balik kuantan baru2 ni pon kira last minute nyer plan ... tu pon hampir2 x jadi coz Ammar dah start demam hari rabu ... on & off ... on & off ... camtulah style demam Ammar, cam tau2 je nk gi jalan jauh ...

sampaikan hari jumaat mlm, MIL aku call tanya jadik x balik kuantan (dorang excited kot menunggu kepulangan Ammar) ... aku still ckp x sure lagi coz siang tu Ammar demam ... tp Alhamdulillah, sepanjang mlm hari jumaat tu Ammar nmpak sihat ... so aku & hubby decide utk balik kuantan pg sabtu (tu pon setelah kami pastikan Ammar x demam sepanjang malam ..)

anak2 lain sume excited, seawal 6 pg sume dah bgn bersiap nk balik kuantan ... cadangnyer lepas solat subuh nk bertolak ... tp pg tu hujan pulak ... hujan rahmat gamaknyer .... so kami tunggu hujan reda sampailah pkl 7.45 pg ... barulah kami bertolak ....

Adam ngan semangat berkobar2 nk balik kuantan, siap soh sume adik beradik yg lain baca doa naik kenderaan kecuali Ammar ... katanyer spy perjalanan pergi & balik selamat ... Alhamdulillah, sejuk perut mendengar dan bila tgk Adam & buku doa yg sentiasa ditgn nyer (buku faveret dia wat masa nih)...

Ammar, nmpak sgt2 ok spanjang perjalanan ke kuantan ... nmpak xde masalah ... cuma dia bosan dok lam keta lama2 ... yelah, org x penah berjalan jauh ... (mcm kuantan jauh sgt kannn) ...

Alhamdulillah .. kami sampai umah MIL pkl 11 pg ... tu pon sbb hubby ada tersilap jalan (alasannyer dah lama x balik kg ... huhuhu) .... kalau x mungkin sampai lebih awal .... masa kami sampai, org2 surau masih x abis lagi marhaban (ada kenduri aqiqah si comel Arissa) ... seb baik sempat sampai sblm majlis abis, coz aku sponsor apam coklat utk majlis nih ...

makan time!


tp cuaca kat kuantan mmg sgt panas ... rasanyer lagi panas dari dulu .... fuhhh!!! aku nih dah bermandi peluh ... sambil tungguh org2 surau habis bermarhaban, kami lepak kat umah sebelah (umah sepupu hubby) ... terima kasih Jannah ... bg kami wat cam umah sendiri .. hehehe

Ammar pulak x melepaskan peluang explore umah mak long Jannah nyer tuh .. btol2 dia wat cam umah sendiri ... adalah dlm 4 jam kot Ammar bertahan dgn keadaan yg sungguh berbahang tuh ... kipas pon x bley membantu ... kitorg ok jek. cuma Ammar dah mula rasa x sedap badan ... bila aku rasa bdn Ammar dah dedar ... alahaiii .... mmg x tahan panas sungguh!!!


ntah apa yg dia nk buat tu ....


buat pertama kali juga (tujuan utama nk balik kuantan selain dari kenduri aqiqah) ... Ammar bertemu 4 mata ngan Tokki (my FIL) ... seumur hidup Ammar ni lah pertama kali jumpa Tokki .. xde rezeki nk jumpa selama nih, waktu Ammar lahir, xde sape yg dpt tgk dia kat NICU .,.. kecuali aku dan abahnyer ... lama gak Tokki tunggu nk jumpa Ammar... adalah sampai umur Ammar sebulan, tp Ammar still kat NICU .... genap Ammar umur 44 hari, baru boleh balik umah ...

Ammar jumpa Tokki wat pertama kali ... cam jejak kasih dah ...

Ammar yg tgh geram nk menggomol si comey Arissa ... (sbnrnyer dia sker cium baby, tp kalau aku jadik baby tu aku pon rimas coz asyik nk cium je kejenyer)


ok, berbalik pada Ammar yg x than panas dan terus demam tuh ... membuatkan kami xde pilihan, kami carik hotel berdekatan umah MIL ... yg penting murah! .... sampai hotel, terus on aircond ... x sampai sejam dia dah start aktif balik .... dok main sampai tertonggeng2 atas katil ...

tgk keadaan Ammar yg dah ok, petang tu dlm pkl 6, kami bwk Ammar ke TC wat pertama kali ... pertama kali jugalah Ammar menjejakkan kakinyer di atas pasir pantai ... Ammar excited bila tgk ombak, bila tgk Adam sebok main2 air, Ammar pon kelam kabut nk turun merasa air laut gak... seeing him 1st time on da beach is such a precious moment for us ... mcm, x sangka .... finally Ammar berjaya gak balik kuantan!!

Pantai Teluk Cempedak

abah excited bwk Ammar ke pantai ... Adam lagi le, x yah ckp, tgk sengih dia dah tau dia sgt happy balik kuantan!!


masa ni Ammar x keruan dah ... terkesima tgk ombak tu kot ... ari tu pegi PD x pegi pantai pon ... pantai belah barat berbeza dari pantai belah timur ....



balik tu singgah Kemaman Kopitiam, dah lama teringin nk mkn nasi dagang
pagi ahad tu skali lagi aku bwk anak2 gi TC ... anak2 yg lain pasal dah besar2 ... malu or i wud say malas nk mandi pantai dah .. so they just jenjalan, main celup2 kaki & carik seashells kat pantai ... x mcm adam yg pantang jumpa air ... so dia sorang je pon yg mandi manda kat situ ...
sambil menunggu anak2 main kat pantai

nina ngah feeling sorang2 ...


adam wth his sister & brother ...





adam dan hasil tangkapan pg tuh ... anak ketam & umang2 ... nk bwk balik tunjuk nenek & atok kat klg ...

overall ... its a a fun & memorable trip ... cuma Ammar x tahan ngan cuaca panas kat sana ... ada a few insiden yg membuatkan aku & abahnyer panik ... bila tiba2 kulit Ammar berbatik, nafas laju .... pastu tetiba badan Ammar panas ... then skali tuh nafas Ammar berbunyi kuat mcm kena semput ... sume sbb kami expose dia dibwh matahari ... faham2 jelah panas tepi pantai ni lain sket ...
so wat masa terdekat nih, x mungkin akan balik kuantan lagi .... kalau nk balik kuantan pon kena wat preparation btol2, esp mental & fizikal ...

Thursday, April 8, 2010

susahnyer ati nih ... sigh ...



salam

kesinambungan dari entry smlm, kisah Ammar yg demam ... balik keje aku terus pick up Ammar kat umah pengasuh ... sementara nk sampai umah pengasuh tu jam lah plak ... mmg ati aku x tenang ... ati nih mmg rasa gusar ... x sedap ati .... bwk keta pon main redah je ... aku x dulik org nk hon aku ke hape ...

sampai umah pengasuh, aku tgk Ammar tgh duduk mkn bahulu ... abis baju Ammar, comot! anw, soklan pertama yg kluar dari mulut aku tanya pengasuh Ammar .. "Ammar demam x??" ... pengasuh kata waktu dia amik Ammar kat nursery, badan Ammar rasa suam2, dedar mcm nk demam je ... amik temperature pon baru 36.8 ... so xdelah demam ... Alhamduillah ... terus aku rasa lega ... kalau x terbayang2 katil spital ... skang nih aku cam terover phobia lak bila Ammar x sehat ... huhuhu

sampai kat umah, hubby mandikan Ammar ... ku pesan pada hubby, biar Ammar main air lama sket ... biar sejuk badan Ammar ... coz waktu sampai umah bdn Ammar dah start panas ... dan aku boleh nmpak yg Ammar x sehat ... Ammar dok diam, xmo main, xmo duduk, xmo berdiri ... sume dia xmo ... yg dia nk cuma baring dendiam ... that is so not Ammar kalau dia sehat ... kalau Ammar sehat, seminit pon dia x diam ... sekejapan dia bleh panjat sofa dan berdiri kat sofa ... sekejapan dia boleh sampai dapur or mana2 jelah kat umah tu ...



Ammar xmo wat apa2 pon ... dia cuma nk baring bergolek je ... kejap terlentang kejap menonggeng


lepas mandi aku terus tukar dressing (pengasuh kata Ammar mcm sakit bila dia usik bahagian perut Ammar) ... mmg btol lah kata pengasuh ... area sekeliling button Ammar tu nampak merah (xyah arr aku letak pic tu kat sini, kang ada lak yg serun tgk) ... membuatkan aku terfikir ... mungkinkah Ammar demam disebabkan itu?? mungkinkah ada infection di gastro site button Ammar tuh??




ingatkan bila dah tukar button ni xde masalah camni lagi ... haishhh ... :(


then aku capai thermometer dan check temprature bdn Ammar ... hmmm ... 38.2 .... sah demam!!! aku terus bg Ammar ubat demam ... Alhamdulillah, lepas hampir 2 jam mkn ubat, panas bdan Ammar hilang ... tp Ammar tetap xmo main, xmo wat apa2 pon ... dia asyik merengek je ... sampailah sedar2 Ammar dah tertido sendiri ...

tgh mlm tadi dlm pkl 12.30 Ammar masih tido lena, bila disambungkan tube susu ke perut pon dia tido gak lagi ... mungkin sbb bdn letih & lemah ... kami pon suami isteri tido x lena coz lepas tu Ammar kejap2 merengek, tau2 je dia dah duduk sambil menangis ... then, around pkl 4 pg tadi, kami terjaga dari lena yg amat pendek ... sedar2 habis bahagian tmpat Ammar baring basah ... Ammar plak ngah nanges ... aku jadik panik ... nape lak nih?!?? bila aku check balik, aku cium tmpt tu ... rupa2nyer yg basah tu ialah susu Ammar .... aduihhhhhh ... apa kes nih??? apasal lak leh leaking sampai byk gitu skali ... (umpama cam secawan air tumpah atas katil) ...


mcm nilah gaya Ammar tido lepas insiden susu leaking tuh ... nk berdakap je ngan abahnyer ...

siannnnn Ammar ... bulan lepas around this date gak, Ammar hospitalized ... puncanyer demam akibat dari gastro tube dia ... bulan ni jadik lagi ... wat masa nih punca x berapa pasti coz Ammar baru tukar dari gastro tube ke button ... mungkin pasal button tu leaking, mungkin juga pasal cuaca ... sedih btol lah ati aku nih ... ntah sampai bila nasib Ammar terus camni ... sejak dari bln 11 tahun lepas ... tiap2 bulan camnilah citernyer .... dah mcm rutin lak ... asal demam je dok spital ...


aku ni plak tunggu masa je nk kena buang keje ... mana x nyer ... tiap2 bulan aku cuti ... kejap2 cuti Ammar masuk spital, kejap2 kang sbb nk gi appt Ammar lak ... nk salah kan bos aku pon x bley gak .... dah bertahun dia tahan ngan kerenah aku yg asyik cuti semedang ... sejak Ammar lahir sampailah skang ... mmg aku tension ... kalau ikut kan mmg aku xmo keje, nk dok umah jaga Ammar, tp slagi Ammar masih bergantung pada mesin utk makan, aku kena gak keje utk bantu suami aku ... belanja Ammar bulanan bukan sket ... utk org cam kami yg punya 5 org anak amount tu mmg cukup banyak ... aku rasa nk nanges sgt skang nih ... x tau nk watpe lagi ... x sanggup tgk Ammar tanggung derita kesakitan all by himself ... it is soooo painful for me ... sob sob .. sob .. :'((

hari ni pon en hubby ngan rela hati cuti jaga Ammar kat umah, besok turn aku plak, nk x nk sorang di antara kami kena amik cuti ... xkan nk hantar Ammar kat nursery tgh dia x sehat camtu ... sian kat dia nanti, paham jelah budak ngah x sehat, byk ragamnyer ... kalau kat nursery sape lak nk melayan ... jln terbaik aku atau suami yg jaga time tgh x sehat camni .... alahai anak mommy ... sian nyer ... uhuk .. uhuk ...



aku sker sgt pic nih ... waktu ni Ammar admitted gak ... kalau x silap aku tahun lepas bulan pose ...

Dear Allah ... please ease Ammar's pain, and please give us strength and patience to pull through all obstacles in raising all of our children ... Amin!!



Wednesday, April 7, 2010

uhuk .. uhuk ... :((


salam ...

baru je 2 hari lepas aku wat entry kata ammar dah sihat walafiat ... alih2 baru nih pengasuh kat nursery Ammar call, kata bdan Ammar tetiba panas ... pelik gak ... pagi tadi sihat je, siap bergoyang2 badan dgr lagu fevret dia kat radio ... tetiba dah demam??? mengapakah?!?

aduihhhh .... susah nyer ati aku nih ... nape lak tetiba demam .... risau gak coz virus H1N1 dah kembali menyerang ... mintak2 xde apa2 ... just demam biasa ... Amin!!

oklah ... nk balik skang gak ... x sabar nk jumpa Ammar, nk tgk keadaan Ammar camne ... take care sume!



Tuesday, April 6, 2010

rindu masa Ammar dobotz dulu ...


salam

aku kebosanan kat opis ... geng xdak ... member cuti ari nih ...bila dah bosan mcm2 le yg aku godekkan ... hehehehe

so, aku terjumpa clip nih ... tetiba mata aku bergenang ... aku rasa rindu sgt2 ngan Ammar masa dia baby ... gomok btol aku tgk dia waktu tu ... rasa cam nk geget2 jek ... gerammmm sgt ...

walaupon masa ni umur Ammar 1thn 4 bln ... tp aku tgk (pendapat aku lah kann) ... mcm umur 8 bulan je ... ishhhh ... rindulahhh ...


video



korang pon cam aku gak ke?? kalau boleh nk anak cute mute camtu gak ... ke aku sorang je yg giler cenggitu ... huhuhu ...


p/s : aku paling sker part dia lepas bersin tuh .... cute sgtttt bagi aku ... hiks!

Monday, April 5, 2010

Ammar yg ceria ...

salam

lama aku x update blog eh ... ada gak teringat nk update tp kebizian mengatasi segala2nyer!! anw, sedang aku menggodek hp aku nih ... jumpa pic2 Ammar sepanjang minggu lepas ... one thing aku noticed, boleh dikatakan sume pic Ammar last week ceria belaka ... kita layan je pic nih eh ..


awal minggu lepas, kat umah masa baru balik dari PD ... tgh berlatih berjalan pon sempat posing lagik ..


ni plak waktu tgh minggu lepas ... masa ni baru abis appt Ammar kat spital, kami gi mkn ... seronok abis dia ...


kat umah neneknyer ... 2 hari lepas, hari sabtu 3/4/2010



dan ni yg paling latest, tgh hari smlm kat JJ Bukit Raja ... sambil carik susu Ammar kat guardian , jenjalan le kejap dlm tuh ... suka lak Ammar naik benda alah nih ...

Alhamdulillah, lega rasanyer ... setakat nih Ammar nampak sihat ... cuma masa mula2 balik dari PD hari tu Ammar dah dedar mcm nk demam pagi isnin, tp takat tu jelah ... xdelah timbul masalah2 lain ...

dan Insyaallah, hujung minggu ni ikut perancangan kami sekeluarga akan balik ke kuantan, ada kenduri utk si comey arissa (anak pada adik ipar aku) .. buat julung2 kalinyer ... pertama kali kami sume balik kuantan sejak Ammar lahir ... tokki pon x penah jumpa Ammar ... tokki nk dtg kl pon masalah juga, tokki Ammar ada masalah kesihatan ... mintak2 xdelah masalah berbangkit yg timbul ...

harap2 Ammar sihat dan sedia nk balik kg wat pertama kali ... nk jumpa sedara mara belah kuantan plak ... tp sbnrnyer org yg paling excited nk balik kuantan ialah aku & adam ... kami dah ada agenda tersendiri ... hiks! ;-))